'Beklentimizin Üzerinde Bir Sonuç Aldık'

TÖSSFED Başkanı Birol Aydın:'İlk kez düzenlenen INAS Avrupa Oyunları'nda 1 altın, 13 gümüş ve 10 bronz madalya kazandık. Bu sonuçtan çok memnunum' 'Özel sporcuların bir tek hedefi kalmıştır, o da paralimpik oyunlardan madalya getirmek'

ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkanı Birol Aydın, Fransa'nın başkenti Paris'te ilk kez düzenlenen Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Oyunları'nda kazanılan 24 madalyadan memnun olduğunu söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin INAS Avrupa Oyunları'nda masa tenisi, atletizm ve yüzmede mücadele ettiğini hatırlattı. Sporcuların iyi bir mücadele örneği gösterdiğini vurgulayan Aydın, "İlk kez düzenlenen INAS Avrupa Oyunları'nda 1 altın, 13 gümüş ve 10 bronz madalya kazandık. Bu sonuçtan çok memnunum." değerlendirmesini yaptı.

Avrupa Oyunları'nda bir anlamda 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nın provasını yaptıklarını dile getiren Aydın, "Türk sporcular Avrupa'da artık korkulan bir rüya haline geldi. Atletizm ve masa tenisinde gerçekten çok başarılı sonuçlar aldık. En çok madalyayı da bu iki branşta aldık. Beklentimizin üzerinde bir sonuç aldık." ifadelerini kullandı.

Aydın, organizasyon öncesi madalyaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a götüreceklerini ifade ettiklerini anımsatarak, "En kısa zamanda randevu alarak madalyaları Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyoruz." dedi.

Federasyonda tam bir aile ortamı oluştuğunu dile getiren Aydın, söyle konuştu:

"Sporcu, aile, antrenör, idareci ve federasyonun bir arada olması özel sporcuların olmazsa olmazı. 81 ilde örgütlendik. Eşit ve adil davranan bir federasyon var. Bunlar da bu başarıları getiriyor. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda da madalya bekliyorum. 2024'te Mihriban Kaya ve Esra Bayrak'ın madalyaya ulaşacaklarını düşünüyorum. Avrupa'da Türk atletleri çok yakından takip ediliyor. Hatta yarışmalarımızı videolara çekmeye başladılar. Bunlar istikrarlı çalışmanın meyveleri diye düşünüyorum. Son dönemde ülkemizde engelli sporlarına verilen bir değer var."

- "2020 Tokyo Paralimpik Oyunları bizim için çok önemli"

Aydın, Türk sporcuların Avrupa, dünya ve INAS Oyunları sıralamasında ilk 3 içinde yer aldığını belirterek, "2020 Tokyo Paralimpik Oyunları bizim için çok önemli. Özel sporcuların bir tek hedefi kalmıştır, o da paralimpik oyunlardan madalya getirmek. Paralimpik sporculara bu oyunlarda çok az kota veriliyor. Toplam 30 sporcu katılıyor. Bir tek sporcunun bile gitmesi büyük bir başarı. Amacımız sporcularımızı ilk 30 içine sokarak oradan madalya almak." değerlendirmesini yaptı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de ağustosta düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın kendilerini önlerindeki en önemli organizasyon olduğunu vurgulayan Aydın, "Burada amacımız madalya kazanmak. Türkiye artık bizden hep madalya bekliyor." diye konuştu.

- 2019 Avrupa Atletizm Şampiyonası İstanbul'da

Aydın, 2019 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı mart ayında İstanbul'da düzenleyeceklerini söyledi.

Türk sporcuları kendi sahalarında da görmek istediklerini dile getiren Aydın, "Biz sporcularımızı elimizden geldiği kadar Avrupa'nın her tarafına gönderiyoruz. Bir de kendi sahamızda deneyelim dedik. Federasyon olarak tecrübe ediniyoruz. Paralimpikte Türk sporunun ne kadar ileride olduğunu da göstermek istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA