5. Balkan Güreş Oyunları Turnuvası

5. Balkan Güreş Oyunları Turnuvası, Türkiye Güreş Federasyonu ve Yalova Güreş İl Temsilciliği, Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruşlarının katkılarıyla Yalova'da düzenlendi.

90. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, Bulgaristan, Kosova, Türkiye, Makedonya, Moldova ülkelerinden toplam 120 sporcu katılım sağladı.

Turnuvanın açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Balkan Spor Oyunları kapsamında Balkanlardaki Türkleri Yalova'da buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kaplan, şunları kaydetti:

"Güreş geleneksel ata sporumuz olup çok başarılı sporlar arasındadır ve bu başarısını en üst seviye olan olimpiyatlara taşımıştır. Ev sahipliği yapıtımız 5. Balkan Oyunları Güreş Turnuvasına katılan sporculara hakem ve antrenörlere başarılar diliyorum."

Daha sonra Yalova Güreş İl Temsilcisi olan Bal-Göç Dernek Başkanı Lütfi Özgür, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile Kaplan'a plaket takdim etti.

Açılış töreninin ardından 30'u bayan, 90'ı erkek olmak üzere 19 sıklette toplam 120 sporcu mindere çıktı.

Güreş müsabakalarının gerçekleştirildiği turnuva dereceye giren sporculara ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA