46. Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'na Doğru

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, bu yıl 46. kez organize edilecek Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’nde hedeflerinin takım halinde birinci olmak olduğunu belirterek, "Biz burada Dünya Şampiyonası’nın provası niteliğinde bir turnuva organize ediyoruz" dedi.

Bu yıl 46. düzenlenecek olan Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası için artık her şey hazır. asra dayanan dev turnuva yarın başlıyor. 21 ülkeden 300’e yakın güreşçinin mindere çıkacağı karşılaşmalar öncesinde açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın turnuvaya katılımın en üst düzeyde olduğunu belirterek, “Geçen hafta Vehbi Emre & Hamit Kaplan Turnuvası’nda olduğu gibi Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’na da katılım bizleri fazlasıyla memnun etti. Türk Güreşi’nin efsanelerinden Yaşar Doğu adına yaptığımız bu turnuva, yarım asra dayandı. Ayrıca gerek Dünya Şampiyonası öncesi olması, gerekse de dünya sıralamasına puan vermesi nedeniyle büyük önem taşıyor. Bugün itibariyle 21 ülkeden yaklaşık 300’e yakın güreşçiyi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere İstanbul’a tam kadro geldiler. Sadece ABD değil, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Dağıstan gibi daha birçok ülkelerden Avrupa, dünya ve Olimpiyatlar’da derece elde etmiş üst düzey güreşçiler, bu turnuvada mindere çıkacaklar. Türkiye serbest ve kadın milli takımlarımızda bu turnuvaya çok iyi hazırlandılar. Uluslararası alanda madalya kazanmış güreşçilerimiz bizleri temsil edecekler. Hedefimiz takım halinde birinci olmak. Aslında biz burada Dünya Şampiyonası’nın provası niteliğinde bir turnuva organize ediyoruz. Dolayısıyla ben tüm güreş severleri Hasan Doğan Spor Salonu’na davet ediyorum. Hem kadınlarda hem de erkekler de dünyanın en iyi güreşçilerini izlemek isteyenler bu turnuvayı kaçırmasınlar” dedi.

Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası yarın sabah saat 11.00’deki 57, 65, 74, 86, 97 kilo erkekler ve 50, 55, 59, 65, 72 kilo kadınlar eleme maçlarıyla start alacak. Turnuva Pazar günü yapılacak finallerle sona erecek.

Kaynak: İHA