Dalga Sörfü Türkiye Şampiyonası Kocaeli'de Başladı

Olimpik Milli Takım aday kadrosunun da belirleneceği şampiyonada 35 sporcu mücadele ediyor.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından organize edilen Dalga Sörfü Türkiye Şampiyonası, Kocaeli'de başladı.

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Kandıra'daki Babalı Sörf Köyü'nde düzenlenen şampiyonada, 35 sporcu 7 kategoride mücadele ediyor. Organizasyon 29 Temmuz Pazar günü sona erecek.

Kategorilerinde ilk üç sırayı alan sporcular, Dalga Sörfü Milli Takımı'na seçilecek.

Şampiyonanın organizasyon komitesi başkanı Ercüment Şensoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak dalga sörfünde Türkiye'de ilk defa bir şampiyona düzenlediklerini söyledi.

Ülkenin dört bir tarafından gelen 35 sporcunun 7 kategoride yarıştığı bilgisini veren Şensoy, "Burada dereceye giren sporcularımızla milli takımımızı oluşturacağız, daha sonra eylül ayında Japonya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda yarışacağız." diye konuştu.

Şensoy, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dalga sörfünün 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer almasının kabul edildiğini anımsatarak, "Dolayısıyla dalga sörfü şu anda olimpik bir branş ve biz de Türkiye olarak hızlı bir şekilde 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanıyoruz. Bu şampiyonayla aynı zamanda olimpiyat yolunda mücadele edecek aday kadromuzu da oluşturmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Etrafı denizlerle çevrili olan Türkiye'nin dalga sörfü için çok elverişli olduğunu vurgulayan Şensoy, hedeflerinin bu sporu geniş kitlelere yaymak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA