Milli Okçular Yurda Döndü

Berlin'de düzenlenen Dünya Kupası 4. ayağında 1 altın, 2 bronz madalya kazanan Okçuluk Milli Takımı, Türkiye'ye geldi Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkan Vekili Rüstem Dündarol:'Sadece Türkiye'deki vatandaşlarımız değil, Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın da yüzünü güldürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz' Altın madalya kazanan milli sporcu Mete Gazoz:'Tüm dünyanın önünde İstiklal Marşı'nı söylemek çok güzel bir duygu. Çok heyecanlı ve gururluyum'

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Kupası 4. ayağında mücadele eden Okçuluk Milli Takımı, Türkiye'ye döndü.

Dünya Kupası 4. ayak müsabakalarını 1 altın, 2 bronz madalyayla tamamlayan ay-yıldızlı kafile, tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi.

Havalimanında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkan Vekili Rüstem Dündarol, Berlin'deki turnuvanın iyi geçtiğini belirterek, "Türk okçuluğu ve ülkemiz adına çok güzel sonuçlar aldık. Sadece Türkiye'deki vatandaşlarımız değil, Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın da yüzünü güldürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu sene Türk okçuluğu altın yılını yaşıyor. Bu yıl içinde 27. madalyamızı aldık. Bu madalyalar bundan sonra da devam edecek." diye konuştu.

Okçuluk Milli Takımı Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, "Ülkemize güzel haberlerle geldik. Bunun için çok mutluyuz. Yaptığımız çalışmaları yarışmaya yansıtmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası finalinin bu yıl içinde Samsun'da düzenleneceğini aktaran Ergin, "Samsun'da Dünya Kupası final yarışmaları var. Dördüncü ayak sonunda elde ettiğimiz başarılarla finallerde 6 kişiyle yarışmaya hak kazandık. Amacımız, Demir Elmaağaçlı'nın 2015'te Meksika'da elde ettiği şampiyonluğu tekrarlamak. Her kategoride şampiyonluğun adayı olarak maçlara asılacağız. Umarım kendi evimizde iyi sonuçlar elde edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

- Mete Gazoz: "Çok gururluyum"

Milli sporcu Mete Gazoz ise heyecanlı ve gururlu olduğunu belirtti.

Berlin'de önemli bir başarı elde ettiğini aktaran Mete, "Tüm dünyanın önünde İstiklal Marşı'nı söylemek çok güzel bir duygu. Çok heyecanlı ve gururluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Kupası'nın finalinin Samsun'da olacağına değinen 19 yaşındaki milli okçu, "Kendi ülkemde yarışmak benim için çok büyük bir avantaj. Seyirci desteği benim için çok büyük moral kaynağı. Orada da şampiyon olacağımı düşünüyorum." diye konuştu.

2016 Rio Olimpiyatları'ndan sonra 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın hedefini belirlediğini aktaran Mete Gazoz, "2020 Tokyo Olimpiyatları ile ilgili bir söz verdim. O sözü tutacağım. 2020'de bir tane altın madalya kesin kazanacağım." diyerek sözlerini tamamladı.

Türk Milli Takımı, Berlin'de düzenlenen organizasyonu 1 altın, 2 bronz madalyayla tamamladı. Mete Gazoz, erkekler klasik yayda altın madalya alırken, Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'den oluşan klasik yay karışık takımı ile Yeşim Bostan, Gizem Elmaağaçlı ve Ayşe Bera Süzer'in yer aldığı makaralı yay kadın takımı, bronz madalya kazandı.

Bireysel müsabakalarda Yeşim Bostan, kadınlar makaralı yayda 4. oldu. Yeşim Bostan ve Demir Elmaağaçlı'nın oluşturduğu makaralı yay karışık takımı da 4. sırayı aldı.

Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'den oluşan klasik yay karışık takımı, toplamda 1307 puana ulaşarak gençler dünya rekoru kırdı.

Kaynak: AA