17 Yaş Altı Erkekler Balkan Voleybol Şampiyonası'na Doğru

Milli takım başantrenörü Ali Yılmaz: 'Turnuvaya iyi hazırlandık, en iyi dereceyi elde etmek istiyoruz'.

17 Yaş Altı Erkekler Balkan Voleybol Şampiyonası, 25-29 Temmuz tarihlerinde İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenecek.

Türk Milli Takımı'nın da yer alacağı organizasyon öncesinde düzenlenen basın toplantısına, Balkan Voleybol Kupası Genel Sekreteri Nilüfer Başak Shimonsky, Özyeğin Üniversitesi Spor Merkezi Müdürü Önder Atahan, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar, milli takım başantrenörü Ali Yılmaz ve takım kaptanı Hilmi Şahin katıldı.

Şampiyonanın düzenleneceği İstanbul Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'nde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Nilüfer Başak Shimonsky, organizasyonu Özyeğin Üniversitesi ile yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Balkan Voleybol Birliğinin 11 ülkeden oluştuğunu ve bu organizasyona 7'sinin katıldığını belirten Shimonsky, turnuvanın 2019'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılım açısından önemli olduğunu aktardı.

Bahar Mert Üçoklar ise güzel bir organizasyon gerçekleştirmek için gayret gösterdiklerini dile getirerek, "Tüm takımlara ve sporculara başarılar diliyorum. Burada 1. olacak takım Avrupa Şampiyonası'na direkt katılma hakkını elde edecek, o sebeple turnuva büyük önem taşıyor. Çekişmeli ve fair-play çerçevesinde güzel maçlar izleyeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Önder Atahan da Özyeğin Üniversitesi olarak eğitim kadar spora da önem verdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Birleştirici gücü ve takım halinde çalışma açısından spor çok önemli. Gençlerimize örnek olmaya çalışıyoruz. Dostlarımızı evimizde ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz. Şampiyonanın güzel geçmesi için elimizdeki tüm imkanları seferber ettik. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ başta olmak üzere tüm yönetim kuruluna bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz."

Başantrenör Ali Yılmaz ise sözlerine şampiyonanın Türkiye'de yapılmasına vesile olan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'a teşekkür ederek, "Turnuvaya iyi hazırlandık, en iyi dereceyi elde etmek istiyoruz. Hepimiz hazırız ve turnuvanın başlamasını bekliyoruz. Tüm çalışmalarımız şampiyon olmak için. En az final oynamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaptan Hilmi ise sıkı bir antrenman döneminden geçtiklerini ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inandığını kaydetti.

Kaynak: AA