15 Temmuz Şehitleri Turnuvası Başladı

Erdemli Kaymakamlığı himayesinde bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen mahalleler arası futbol turnuvası "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri" adıyla başladı.

İlçede 4 grupta 28 takımın mücadele edeceği turnuva, Güzeloluk Mahallesi sahasında düzenlenen törenle başladı.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula, açılışta yaptığı konuşmada, takımlara başarı diledi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adının büyük mana ifade ettiğine dikkat çeken Kula, turnuvada 4 grupta 28 takımın mücadele edeceğini bildirdi.

AK Parti İçel Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da turnuvanın başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, "Turnuvanın 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri adını taşıması çok manalı ve bir o kadar da anlamlı. Türk milleti 15 Temmuz'da bir avuç çapulcuya dersini sokaklara çıkarak vermiştir. Darbe kalkışması Türk demokrasine getirilmek istenen çirkin bir lekedir." diye konuştu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise yenilen takımların yenilginin sebebini ne hakeme ne de bir başkasına yıkmaması gerektiğini, yenilginin de bir erdem olduğunu söyledi.

Belediye olarak yaz spor okulu projesi kapsamında bin 50 minik sporcuya malzeme dağıttıklarını aktaran Tollu, "Nerede bir spor etkinliği varsa biz oradayız. Çünkü biz insanımızın olduğu her yere hizmet götürmekteyiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından takımlara spor malzemesi dağıtılıp başlama vuruşuyla turnuva başladı.

Turnuvanın ilk maçına çıkan Güneylispor rakibi Alibeylisporu 2-1 yendi.

Kaynak: AA