TGF Olimpik Kurul Toplantısı İstanbul'da Yapıldı

Toplantıda, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları öncesinde milli takımların son durumu değerlendirildi.

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Olimpik Kurul Toplantısı, İstanbul'da gerçekleştirildi.

Milli takımların 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları öncesindeki son durumunun değerlendirildiği toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü.

Toplantıya TGF Başkanı Musa Aydın, milli takımlar koordinatörleri, teknik sorumluları, milli takımlardan sorumlu asbaşkanlar, eğitim, sağlık ve teknik komite başkanları ve Dünya Güreş Birliğinde Türkiye adına görev yapan temsilciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Musa Aydın, olimpik sıkletteki sporcuları yakından takip etmek zorunda olduklarını belirterek, "Sıklet rekabetini bırakmamız lazım. Her güreşçi uluslararası şampiyonalarda mindere çıkmalı. Hedef bir sıklette en az üç alternatifli kadro kurmak olmalı. Güreşçilerimiz ve rakiplerimiz çok iyi analiz edilmeli. Turnuvalara ve ikili kamplara katılmaya devam edeceğiz ve her türlü eksikliklerimizi tespit ederek olimpiyatlara tam olarak hazırlanacağız." şeklinde konuştu.

Toplantıda, milli takımlar teknik sorumluları olimpik sıkletler hakkında bilgi verirken, olimpik sporcuların teknik, kondisyon, beslenme, sağlık ve kilo sorunlarının yanı sıra psikolojik durumları değerlendirildi. Ayrıca, Dünya Şampiyonası hazırlık süreci için öneriler gündeme alındı.

Kaynak: AA