'Yeni Spor Salonu Yıl Sonuna Hazır Olacak'

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, 4 bin 840 seyirci kapasiteli olarak yaptırılan yeni spor salonunun yıl sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını söyledi.

Gül, belediye tarafından yapımı devam eden spor salonu inşaatını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, Çorum'un son yıllarda ulusal ve uluslararası bir çok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığına işaret etti.

Mevcut bin seyirci kapasiteli spor salonunun artık ihtiyaca cevap veremediğini dolayısıyla 32 milyon 700 bin lira ihale bedeliyle yeni spor salonu yapımına başladıklarını anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Salonumuzu tamamlayınca Gençlik ve Spor Bakanlığına devredeceğiz. Basketbol, voleybol ve hentbol müsabakalarının oynanması için uluslararası standartlara uygun ölçülerde inşa edilen salonumuzda 3 bin 310 seyirci koltuğu, 425 VİP koltuğu, 205 protokol koltuğu ve 900 teleskopik koltuk bulunmaktadır. Böylece spor salonumuzun seyirci kapasitesi 4 bin 840'a yükseldi. Salon zemini ise FIBA onaylı ahşap parkeden yapılmaktadır. 25 bin metrekare alana kurulan spor salonumuzda farklı boyutlarda 7 antrenman sahası bulunuyor. Bunun yanı sıra soyunma odaları, basın açıklama odası, basın salonu ve canlı yayın odaları, hakem odası, idari odalar, seyirci fuayesi, büfeler, protokol ve VIP salonlar bulunuyor."

Gül, spor salonu inşaatının yüzde 70'inin tamamladığını dile getirerek, yıl sonunda hizmete açmayı planladıklarını bildirdi.

Kaynak: AA