Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'na Doğru

Tunceli, ilde 5-6 Ekim'de yapılacak Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Tunceli'nin havacılık branşında tek tescilli kulübü olan Munzur Adrenalin Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) Başkanı ve Türkiye Hava Sporları Tunceli İl Temsilcisi Nazım Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-6 Ekim tarihleri arasında Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası düzenleneceğini anımsattı.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Saim Yılmaz'ın haziran ayında Tunceli'de çeşitli temaslarda bulunduğunu belirten Arslan, Yılmaz'ın Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ile görüşerek, kentin hava sporları için potansiyelinin tespit edilmesi ve ardından bir şampiyona düzenlenmesi için destek istediğini anlattı.

Arslan, Vali Sonel'in yapılacak organizasyonlara her türlü desteği sağlayacağını söylemesinin ardından toplanan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulunun Tunceli'de 5-6 Ekim'de Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası düzenlenmesi kararı aldığını belirtti.

Tunceli'nin tanıtımı açısından Türkiye şampiyonalarının önemli olduğunu ifade eden Arslan, "Ülkemizde ilk defa düzenlenecek Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası kararının Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından alınmış olması kentimiz açısından önemli bir gelişmedir. İlimiz artık şampiyonlarla anılır hale geldi." dedi.

Şampiyona hazırlıklarının aralıksız devam ettiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Tunceli'de Türkiye Rafting Şampiyonası'nın yapılması, ardından Türkiye Hava Sporları Federasyonun bir şampiyona vermesi, Türkiye Kano Federasyonu tarafından yine bir şampiyona planlanması kentimiz açısından son derece önemli sportif ve turistik gelişmelerdir. Hiç kuşkusuz, bütün bu gelişmelerin arkasında Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in sınırsız desteği yatmaktadır. Valimiz Sonel'in bu kentin mevcut potansiyellerinin farkına vararak gençlerimize inanması sonucu bu tür organizasyonlar ilimize verilmiştir. Bu organizasyonlar hiç de dışarıdan göründüğü gibi kolay organizasyonlar değildir. Bu organizasyonlardan anlımızın akıyla çıkmak, ilimizi turistik veya sportif amaçlı ziyaret eden kişi ve grupların övgüyle bahsetmeleri bu yapılan işlerin doğru işler olduğunun göstergesidir."

Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonasının sadece akrobasi gösterilerine sahne olmayacağını anlatan Arslan, şampiyona süresince sıcak hava balon turları, tandem (ikili) uçuş, microlight, gyrocopter ile vatandaşlara ücretsiz şehir turu yaptırılacağını belirtti.

Arslan, Tunceli'de şampiyonaların yapılmasını uygun gören federasyonların başkanlarına ve organizasyonlara ev sahipliği yapan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sonel'e şükranlarını sunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA