İtalya'da Cristiano Ronaldo çılgınlığı!

uventus'un transferi için kendisi ve Real Madrid ile anlaşma sağladığı Cristiano Ronaldo sağlık kontrolünden geçti. Siyah-beyazlı takımın taraftarları, Portekizli yıldıza büyük ilgi gösterdi. Ronaldo, imza töreninde açıklamalar yaptı!

İtalya'da Cristiano Ronaldo çılgınlığı!
Juventus yılın transferini gerçekleştiriyor... Juventus'un yeni transferi yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, İtalyan ekibi için sağlık kontrolünden geçti.

İtalya Serie A takımlarından Juventus'un Real Madrid'den 100 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, yeni takımıyla antrenmanlara çıkmadan önce sağlık kontrolünden geçti.

Sabah saatlerinde gerekli kontrolleri yaptırmak üzere hastaneye gelen Ronaldo'ya ilgi de yoğundu.

33 yaşındaki futbolcu, kendisini görmek için hastaneye akın eden Juventus taraftarlarını kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve imza dağıttı.

Juventus yeni transferi dünya yıldızı Cristiano Ronaldo için imza töreni düzenledi!

İmza töreninde açıklamalarda bulanan Ronaldo'nun ifadeleri şu şekilde:

"Real Madrid taraftarlarına yürekten teşekkür ediyorum ama artık hayatımın devamına odaklanmalıyım. Çok iyi bir oyuncu olduğumu bir kez daha göstermeliyim.

Real Madrid'de 9 yıl geçirdim, harikaydi. Yeni bir adım attım. Motive olmuş durumdayım, konsantrasyonum yüksek. Beni biliyorsunuz, hırslı biriyim ama yeni rekabetleri de seviyorum.

İtalya taktik açıdan zorlayıcı bir lig. Zor olacaktır ama kariyerimde hep zorluklar yaşadım. Çok çalışacağım ve oyunuma güveniyorum, takım arkadaşlarıma güveniyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu yüzden sakinim

Kariyerim için büyük bir meydan okuma bu. Benim yaşımdaki pek çok oyuncu başka yerlere gitmeyi tercih eder. Böyle büyük bir kulüpte oynamak beni mutlu ediyor. Bana bu fırsatı verdiği için Juventus'a minnettarım

Benim için muhteşem bir an. Çok iyi karşılandım ve bunun için stadyumdaki, antrenman sahasındaki, havaalanındaki herkese teşekkür ediyorum. Bunun karşılığını sahada vereceğim.

Ballon d'Or'u düşünmüyorum. Ben her zaman kazanmayı ve en iyi olmayı istedim. Eğer işler iyi giderse kazanma şansım olabilir ancak bu konu beni uykusuz bırakan bir konu değil.

Sadece Juventus'tan teklif aldım. Massimiliano Allegri ile tanıştım ve çalışmalara ayın 30'unda başlayacağım. İlk lig maçında oynamak istiyorum.

-"Sözleşmen bittiğinde 37 yaşında olacaksın. Kariyerini başladığın yerde, Sporting'de noktalamayı düşünüyor musun?"

Cristiano Ronaldo: Sporting her zaman kalbimde olacak. Ancak bu soruya şu an yanıt veremem. Artık Juventus'un oyuncusuyum ve burada başarılı olmak istiyorum."

REAL MADRID FORMASIYLA 451 GOL ATTI

Ronaldo, 2009'da Manchester United'dan 80 milyon sterline transfer olduğu Real Madrid formasıyla 451 kez fileleri havalandırmış ve 4 kez Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı.

Juventus'un daha önce en pahalı transferi ise 90 milyon Euro'ya Napoli'den transfer ettiği Gonzalo Higuain'di.

Real Madrid'in ise yeni teknik direktörü Julen Lopetegui yönetinde kadrosunda değişikliklere gideceği ve öncelikle Paris St-Germain'in 26 yaşındaki Brezilyalı yıldızı Neymar'ı transfer etmeye çalışacağı belirtiliyor.

Paris St-Germain, Neymar'ı, 200 milyon Euro'luk rekor bonservis ücretiyle Real Madrid'in ezelik rakibi Barcelona'dan transfer etmişti.

Fransız kulübünün bir diğer yıldızı 19 yaşındaki Kylian Mbappe de Real Madrid'in radarında.

Yıllık 30 milyon Euro kazanacak olan Portekizli, çeşitli istatistiklerde yeni takımını solladı.

BİR GÜNDE 520 BİN FORMA SATTI

Yahoo Sport İtalya'nın aktardığına göre Ronaldo'nun adını ve numarasını taşıyan formalar, kulüp mağazalarında satışa çıktıktan sonra 24 saat içerisinde 520 bin adet satıldı!

REKOR KIRILDI!


104 Euro'dan satışa çıkan formaların sadece 1 günde 54,080,000 Euro tuttuğu kaydedildi. Juventus'un bugüne kadar forma satışından elde ettiği en yüksek gelirin 55 milyon Euro olduğu belirtilirken Ronaldo transferi sonrasında kulüp rekorunun kırıldığı bildirildi.

İŞTE O RAKAMLAR...


Tüm sosyal mecralarda dünyanın en popüler sporcusu olan Cristiano Ronaldo, Twitter'da 74 milyon 500 bin kişi tarafından takip ediliyor.

İtalya'da son 6 sezondur ligi şampiyonlukla tamamlayan Juventus'un takipçi sayısı ise sadece 6.1 milyon!

Manchester United formasıyla 1 kez, Real Madrid'de ise 4 kez Şampiyonlar Ligi Kupası kaldıran Cristiano Ronaldo, 16 yıllık profesyonel futbol kariyerinde toplam 5 kez bu sevinci yaşadı.

Serie A'yı domine etmesine rağmen Şampiyonlar Ligi'nde istediği başarıyı yakalayamayan Juventus ise 9 kez finale kalmasına sadece 1985 ve 1996'da dev kupayı müzesine götürdü.

uventus, en son 2017'de Real Madrid'in 4-1 kazandığı Cristiano Ronaldo'nun da 2 gol attığı Şampiyonlar Ligi finalinde yine üzülen taraf olmuştu.

Attığı 119 golle Şampiyonlar Ligi tarihinin en skorer futbolcusu olan Cristiano Ronaldo, bu istatistik de yeni takımı Juventus'u ezdi geçti.

Cristiano Ronaldo, 2007'den bu yana çıktığı Şampiyonlar Ligi maçlarında 119 gol atarken, aynı süreçte Juventus, 102 kez rakip ağları salladı.