Güngören'de Yüzme Şampiyonasındaki Havuz Problemiyle İlgili TYF'den Açıklama

Güngören’deki yüzme şampiyonasında havuz problemi nedeniyle yaşanan mağduriyetin ardından Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Güngören’de bugün yapılması planlanan Yıldız Genç ve Açık yaş Türkiye kısa kulvar milli takım seçmelerinde yarışmanın yapılacağı havuzun suyunun bir çatlaktan sızması sonucu havuzun içi boş kalmış ve şehir dışından gelen sporcular büyük mağduriyet yaşamıştı. Şampiyonaya yurdun dört bir yanından gelen sporcular boş havuzu görünce büyük şok yaşarken, veliler duruma tepki göstermişti. İhlas Haber Ajansı’nın ortaya çıkardığı olayla ilgili federasyondan açıklama geldi.

Güngören Belediyesi sınırları içindeki Tozkoparan Mahallesi’nde bulunan yüzme havuzunda bugün planlanan ’Yıldız Genç ve Açık yaş Türkiye kısa kulvar milli takım seçmeleri’ ve şampiyona yapılması planlanıyordu. Kent içinden ve dışarıdan onlarca yüzücü etkinliğe katılmak için sabah erken saatlerde havuzun bulunduğu binaya geldi. Havuzda su göremeyen sporcular ve aileleri gördükleri manzara karşısında büyük şok yaşadı. Havuz iddiaya göre bir çatlaktan dışarıya sızmış ve susuz kalmıştı. Ailelerin iddiasına göre özellikle şehir dışından gelenler büyük mağduriyet yaşarken, havuzun sızan suyu da tahliye edilmeye başlanmıştı. Veliler ise belirsizlik karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

Türkiye Yüzme Federasyonundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Güngören’de bulunan Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda 11 - 15 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlemiş olduğumuz 13 Yaş Erkek Bireysel Yüzme Şampiyonası ve Yıldız - Genç ve Açık Yaş Türkiye Kısa Kulvar Milli Takım seçmelerinin 3. gününde yaşanan teknik bir arızadan dolayı azalan havuz suyu dolayısıyla yarış akışını geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Yarışların sürekliliği ve sporcularımızın motivasyonlarını kaybetmemesi açısından, teknik şartların Milli Takım seçmelerine uygunluğu açısından federasyon çalışmalarımız alternatif havuzları değerlendirmekte ve değerlendirmelerinin sonucunda yarışların Fenerbahçe Yüzme Havuzunda yapılması planlanmıştır. Sporcularımız başta olmak üzere antrenörlerimizin, velilerimizin ve teknik ekibimizin can güvenliklerini en üst seviyede tutmamız sebebiyle Tozkoparan Yüzme Havuzu geçici olarak yarışlara kapatılmıştır. Şu anda ekiplerimiz çalışmalarını ve incelemelerini sürdürmektedir."

Kaynak: İHA