Ağrı'da 15 Temmuz'da Çok Sayıda Etkinlik Düzenlenecek

Ağrı Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında sportif organizasyonlar düzenlenecek. 11-14 Temmuz tarihleri arasında 7 farklı branşta düzenlenecek organizasyonlara yüzlerce sporcu katılım sağlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri adı altında Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce; Badminton, atletizm, kayak, boks, yüzme, masa tenisi ve güreş branşlarında düzenlenecek olan spor müsabakaları farklı yaş gruplarından yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

11-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerle vatan savunması, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitlerimizin anılması ve millî birlik, beraberlik, vatan ve bayrak sevgisi, demokrasi, yurt bilinci konularında farkındalık oluşturulması amaçlanacak.

15 Temmuz Haftası Anma programı kapmasında düzenlenen Tekerlekli Kayaklı Koşu ve Atletizm müsabakalarını izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran yaptığı açıklamada, “15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak amacıyla ‘15 Temmuz Haftası Anma Programı Spor Etkinlikleri’ kapsamında yapacağımız spor faaliyetlerinde 15 Temmuz şehitlerimizi anmak istiyoruz.Hafta içerisinde 15 Temmuz şehitlerimiz anısına tüm il genelinde birçok sportif faaliyet ve Gençlik Merkezimizde kültürel etkinlikler gerçekleştireceğiz. Gençlerimize 15 Temmuz’u asla unutulmayacağını ve unutturulamayacağını çeşitli faaliyetlerle anlatacağız” dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında birçok etkinliğin gerçekleştirileceğini ifade eden Şiran, “Badminton, atletizm, kayak, yüzme, boks, masa tenisi ve güreş branşlarında müsabakalar düzenleyeceğiz. Bu müsabakalar yanı sıra Dağcılık il temsilciliğimiz tarafından Kösedağ’ına zirve tırmanışı gerçekleştirilecektir. 15 Temmuz gecesi şahadete koşan Aziz Şehitlerimizi minnetle yad ediyor, Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Allah bizlere bir daha bu kötü günleri yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları; İl Müdür Ömer Faruk Şiran, Spor Şube Müdürü Cemil Budak, antrenörler ve sporcu velileri tarafından takdim edildi.

Kaynak: İHA