Taylandlı Çocukların Kahramanı Vatandaşlık İstiyor

Tayland’da mağarada mahsur kalan 12 çocuğun kahramanı antrenör, Tayland vatandaşı olmak istiyor.

Tayland’da mağarada mahsur kalan 12 çocuğun kahramanı antrenörün arkadaşları, antrenör hakkında Tayland vatandaşı olmayı umut ettiğini belirterek alçakgönüllü bir adam olarak nitelendirdi. Antrenör Ekkapol Chantawong 23 Haziran’da kuzey Tayland’daki Chiang Rai vilayetinde mağarada sıkışmış 13 kişilik gruptaki tek yetişkindi. Mahsur kalan çocukların ailelerinden özür dileyerek çocuklara “en iyi şekilde bakacağına” söz vermişti.

Bangkok İçişleri Bakanlığı yetkilisi Weenat Seesuk, Ek’i ve “Yaban Domuzları” futbol takımından kurtarılan çocukların üçünün Tayland vatandaşı olmadığını açıklarken Tai Lue etnik topluluğundan gelen Ekkapol’un arkadaşları onun Tayland vatandaşı olmak istediğini vurguladı. Ekkapol Chantawong’ün arkadaşları “Ekkapol alçakgönüllü bir adam’’ derken bir diğeri “Gençliğinden beri spor, bisiklet ve futbolu seviyor” dedi.

Sosyal medyadaki pek çok Taylandlı, çocukların ve koçlarına yaşadıkları travmadan sonra vatandaşlık vermeleri gerektiğini söylüyor.

“Yaban Domuzları” nın kurtarılmış kaptanı olan 13 yaşındaki Duangpetch Promthep’in annesi Chanta Chaichim, genç koçun oğlunun babası gibi olduğunu söylerken “Spordan sonra elbiselerini bile yıkıyor” dedi.

Kaynak: İHA