15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'ne Doğru

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında sportif faaliyetler düzenlendi.

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında sportif faaliyetler düzenlendi.

Anma programı kapmasında ilk olarak Tekerlekli Kayaklı Koşu ve Atletizm Müsabakaları düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, yaptığı açıklamada, etkinliklerle 'vatan savunması, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerinin anılması ile milli birlik, beraberlik, vatan ve bayrak sevgisi, demokrasi, yurt bilinci' konularında farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.

Şiran, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak amacıyla hafta içerisinde 15 Temmuz şehitlerimiz anısına tüm il genelinde birçok sportif faaliyet ve Gençlik Merkezimizde kültürel etkinlikler gerçekleştireceğiz. Gençlerimize 15 Temmuz'un asla unutulmayacağını ve unutturulamayacağını çeşitli faaliyetlerle anlatacağız. O gece şahadete koşan aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları, Şiran'ın yanı sıra Spor Şube Müdürü Cemil Budak, antrenörler ve sporcu velileri tarafından verildi.

Kaynak: AA