Pehlivanlar Rakiplerden Önce Kilolarıyla Mücadele Ediyor

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşecek bazı pehlivanlar, tartıya çıkmadan önce fazla kilolarını vermek için saatlerce koştu

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Er Meydanı'nda güreşecek pehlivanlar boylarının belirlenmesi için tartıya çıkarken, kilo fazlası olan bazı pehlivanlar termal eşofmanlar giyerek saatlerce antrenman yaptı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşecek pehlivanlar Mimar Sinan Spor Salonu'nda kilo, yaş ve daha önceki derecelerine göre güreşeceği kategorilere ayrılıyor.

İstedikleri boyda çayıra çıkmak isteyen bazı pehlivanlar ise kilo fazlalarını vermek için spor salonu yanındaki atletizm sahasında koşarak sıvı kaybetmeye çalıştı. Kilo vererek istediği boyda güreşmek isteyen pehlivanlar rakiplerden önce kiloyla mücadele ediyor.

Ayak kategorisi pehlivanlarından 16 yaşındaki Yıldıray Pala, fazla kilosunu vermek için sabahtan beri koşu yaptığını söyledi.

Çatalca Belediyesi adına 4 yıldan beri güreş yaptığını belirten Yıldıray, "Fazla kilom olduğu için koşuyorum. Şu anda 71 kiloyum ve 70 kiloya düşmem lazım. Ayak boyunda güreşiyorum eğer kiloyu veremezsem deste küçük boyda güreşmek zorunda kalacağım. Daha önce de bu tarz durumlarda kaldım. Böyle olunca hızlı şekilde koşular yapıyoruz. Hareketleri hızlı yapınca ter atıyoruz. Terleyince de vücuttaki su gidiyor ve kilo veriyoruz. Aynı zamanda yediklerimizden de kısıyoruz. Hedefim kendi boyumda birinci olmak ve güreşte iyi yerlere gelmek." ifadelerini kullandı.

Güreşler için Edirne'ye Balıkesir'den gelen 14 yaşındaki Ahmet Can, 3 kilo fazlası olduğunu ve yoğun şekilde antrenman yaptığını belirtti.

Yağlı güreşin çok zor olduğunu anlatan Ahmet, "Kendi boyuma düşmek için koşuyorum. Teşvik 2 boyda güreşmek için 55 kiloya düşmem lazım. 60 kilodan başladım ve 2 kilo verdim. İnşallah 3 kilo daha verip istediğim boyda güreşeceğim. Olmazsa tozkoparan boyunda mücadele edeceğim." diye konuştu.

Kırkpınar'da güreşecek pehlivanların kayıtları yarın sona erecek.

Kaynak: AA