Yıldız Milli Güreşçilerin Bolu Kampı

Yıldız Milli Serbest Güreş Takımı Antrenörü Turan Ceylan: 'Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir sonuç aldık. Aynı başarıyı Dünya Şampiyonası'nda da göstermek istiyoruz'

Yıldız Milli Serbest Güreş Takımı'nın Bolu'da devam eden Dünya Şampiyonası hazırlık kampı kapsamında sporcu seçmeleri yapıldı.

Yıldız milliler, 23 Mayıs tarihinden bu yana şampiyona hazırlıklarını Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Aladağ'da bulunan kamp eğitim merkezinde sürdürüyor.

Çarşamba günü sona erecek kamp çalışmaları kapsamında bugün, Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek sporcuların seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmelerde, 10 sıklette mücadele edecek olan sporcular Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazanmak için ter döktü.

Milli Takım Antrenörü Turan Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampta teknik heyetle toplam 40 kişinin bulunduğunu belirterek, "Bu, Dünya Şampiyonası'nın genel hazırlık kampı. Şu ana kadar çok iyi gitti. Ramazan ayında bile antrenmanlarımız çok verimli geçti. Olumsuz bir durum yok. Sporcularımızın sakatlığı yok. Bugün de seçmelerimiz var. Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir sonuç aldık. Aynı başarıyı Dünya Şampiyonası'nda da göstermek istiyoruz." dedi.

Dünya Şampiyonası'nda 10 sıklet bulunduğunu anımsatan Ceylan, "Bütün sıkletlerde şampiyonaya katılacağız, hepsinde de madalya almak istiyoruz. Hedefimiz bu. Hedefimiz doğrultusunda sonuna kadar mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ceylan, güreşin Türkiye'de her zaman sporun lokomotifi olduğunu vurgulayarak, "Araştırmalar da bunu gösteriyor. Türkiye'nin aldığı olimpiyat madalyalarının yüzde 70'i güreşten gelmiştir. En son 2016 Olimpiyatları'nda da 8 madalyanın 5'i güreşten çıktı. Güreş bizim ata sporumuz. Bizim genimizde, toprağımızda var. Lokomotif görevini yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da inşallah sonuna kadar devam edeceğiz. Vatanımıza milletimize altın madalyaları kazandıracağız. Bu bizim işimiz." ifadelerini kullandı.

Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası 2-8 Temmuz tarihlerinde Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenecek.

Kaynak: AA