'İlk Senemde Şampiyon Olmak İnanılmaz Bir Deneyim'

Afjet Afyonspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar: 'İlk senemde bu kadar tansiyonu yüksek maçlar oynamak, bu karşılaşmalardan başarıyla çıkmak ve şampiyon olmak antrenörlük hayatımda inanılmaz bir deneyim oldu. Bundan dolayı çok mutluyum. İlk senesinde böyle bir şey herkese nasip olmayabilir' '(Sakaryaspor finali hakkında) BUGSAŞ Spor'da çalıştığım için Sakaryaspor'u tanıyordum. Onun üzerine bir oyun planı geliştirdik. Bizi en çok ateşleyen, oyuncuların daha üst ligde oynamak adına gösterdikleri istek ve inanç oldu' 'Bu sene Afyon'da spor anlamında inanılmaz bir aşama kaydedildi. Stadımız 3 senelik. Etrafında 13 antrenman sahası var. Bu belki de Türkiye'de hiçbir yerde omayan bir şey. Bunları hepsinin planlayıcısı Burhanettin Çoban'a çok teşekkür ediyoruz'

EMRE DOĞAN - Önümüzdeki sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek Afjet Afyonspor'un teknik direktörü Serhat Gülpınar, "İlk senemde bu kadar tansiyonu yüksek maçlardan başarıyla çıkmak ve şampiyon olmak antrenörlük hayatımda inanılmaz bir deneyim oldu. Çok mutluyum." dedi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Afjet Afyonspor'un 25. haftada başına geçen ve takımı play-off maçlarının ardından 1. Lig'e taşıyarak büyük bir başarıya imza atan 39 yaşındaki teknik adam, şampiyonluk serüveni, mor-beyazlı ekibin gelecek sezonki hedefleri ve antrenörlük kariyeri hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Gülpınar, Ocak 2015'te MKE Ankaragücü formasıyla futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından Medipol Başakşehir'in oyuncu izleme ekibinde görev yapmaya başladığını belirterek, "Medipol Başakşehir'de hem takımla antrenmanlara çıkıyor hem de hafta sonları maçları takip ediyordum. İki işi bir arada yapmamın bana çok faydası oldu. Oradaki 1,5 sene boyunca Abdullah Avcı ile Recep Uçar'ın çok faydasını gördüm. Ama ben bu işi tek başıma yapmaktan yanaydım ve sezon başında BUGSAŞ Spor'dan gelen teklifi kabul ettim." ifadelerini kullandı.

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi BUGSAŞ Spor'da iyi bir takım kurduklarını aktaran Serhat Gülpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ligi daha önce futbol oynadığım için tanıyordum. Takım planlamasını iyi yaptık. Çıktığımız 9 maçın 8'inde çok iyi oynadık. O deneyimden sonra sezonun bitmesine 10 hafta kala Afjet Afyonspor'dan teklif aldım. Afjet Afyonspor'u daha önceden takip etmiştim. Takımı tanıdığım için belki bir şeyler yapabileceğimi düşünerek görevi kabul ettim. Allah'a çok şükür normal sezonu 3. sırada bitirdik ve ardından da play-off'larda şampiyon olduk. İlk senemde bu kadar tansiyonu yüksek maçlar oynamak, bu karşılaşmalardan başarıyla çıkmak ve şampiyon olmak antrenörlük hayatımda inanılmaz bir deneyim oldu. Bundan dolayı çok mutluyum. İlk senesinde böyle bir şey herkese nasip olmayabilir."

Futbolculuk kariyerinde MKE Ankaragücü, Denizlispor, Kayserispor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giyen Serhat Gülpınar, Sakaryaspor ile oynadıkları play-off finaline ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

"Sakaryaspor takımdan ziyade bir camia. Türk futbolunda önemli bir yeri olan bir takım. İçel'e de 9 bin taraftarı geldi. Takımlarını yalnız bırakmadılar. Sakarya bir futbol şehri. BUGSAŞ Spor'da çalıştığım için Sakaryaspor'u tanıyordum. Onun üzerine bir oyun planı geliştirdik. Ne yapmamız gerektiğini oyuncularımıza aktarmaya çalıştık. Bizi en çok ateşleyen, oyuncuların daha üst ligde oynamak adına gösterdikleri istek ve inanç oldu. Maçtan önce de onlarla bunu konuşmuştuk. Ya aynı ligde devam edecektik ya da 1. Lig'e çıkacaktık. Üst lige yükseldiğimiz takdirde her maçımız canlı yayınlanacaktı. Maddi anlamda büyük şeyler kazanacaktık. Futbolcular da bunları ne kadar çok istediklerini Sakaryaspor maçında gösterdiler ve şampiyon oldular."

- "Spor Toto 1. Lig'de kalıcı olmalıyız"

Hacattepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunu olan Serhat Gülpınar, Spor Toto 1. Lig'de kalıcı olmak istediklerini aktardı.

TFF 2. Lig ile 1. Lig'in arasında çok fark olduğunu vurgulayan Gülpınar, "1. Lig'de önce ayaklarımızın yere sağlam basması lazım. Bu ligde kalıcı olmalıyız. Yönetimin 10 yıl içinde amatörden Süper Lig'e çıkma hedefi vardı. Beş yılda 1. Lig hedefi gerçekleşti. Önümüzde 5 sene var. Ne kadar sürer bilmiyorum ama en kısa zamanda Süper Lig'e çıkma hedefimiz de var." diye konuştu.

- "Çok büyük değişim olmayacak"

Serhat Gülpınar, önümüzdeki sezon Afjet Afyonspor'un kadrosunda büyük bir değişikliğe gitmeyeceklerini dile getirdi.

Geride kalan sezonda 17-18 kişilik oyuncu grubuyla oynadıklarını ifade eden Gülpınar, şöyle devam etti:

"Genelde de 13-14 oyuncuyla yolumuza devam ettik. Önümüzdeki sezon ligin genelinde kullandığımız oyuncular aramızda olacak. Çünkü onlar bu ligi hak ettiler. Bunun yanı sıra 1. Lig'i bilen, yaşı ilerlememiş ve bize karakteri ve saha içindeki performansıyla katkı sunabilecek yerli ve yabancı oyuncular almayı düşünüyoruz. Kadroda çok büyük değişim olmayacak."

- "Afjet'in çok büyük desteğini görüyoruz"

Serhat Gülpınar, Afjet'in mor-beyazlı ekibe maddi açından çok büyük destek verdiğini belirtti.

Kısa adı Afjet olan Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret AŞ'nin kentin ısınmasında ve elektrik üretiminde söz sahibi olduğunu anlatan 39 yaşındaki teknik adam, şunları kaydetti:

"Afjet, takımın ana sponsoru. Maddi anlamda çok büyük desteklerini görüyoruz. Bunun için onlara çok teşekkür ediyoruz. Bunun yönlendiricisi de Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban. Futbol takımının ardından basketbol takımı da üst lige çıktı. Bu sene Afyon'da spor anlamında inanılmaz bir aşama kaydedildi. Stadımız 3 senelik. Etrafında 13 antrenman sahası var. Bu, belki de Türkiye'de hiçbir yerde olmayan bir şey. Bunları hepsinin planlayıcısı Burhanettin Çoban'a çok teşekkür ediyoruz. Sporla çok alakalı. Her anlamda spora teşviği var. Bunların karşılığını da Afyon halkı her türlü görüyor. Bizi destekliyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum. Afyon'un çocukları artık başka yerlere gitmek zorunda kalmayacak. Afyon'da çok alternatifli bir spor anlayışı oluştu."

Kaynak: AA