Avrupa Şampiyonu Sporcuya Tebrik

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi milli sporcu Buse Tosun'u tebrik etti.

Bartın Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Bartın Üniversitesi BESYO öğrencisi Buse Tosun, şampiyon oldu.

Aldığı başarıdan dolayı Buse Tosun'u tebrik eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, öğrencilerinin, aldığı başarılarla kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Uzun, "Daha önce birçok şampiyonluğa ve dereceye imza atan öğrencimiz, Brezilya'nın Rio kentinde yapılan olimpiyatlarda ülkemiz temsil etti. Kendisini tebrik ediyor, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da madalyayla döneceğine inanıyorum." dedi.

Bartın Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş ise, "Buse Tosun, çalışkanlığı ve azmiyle bir başarıya daha imza atarak, ülkemizdeki herkesi gururlandırmıştır. Kendisini kutluyorum." diye konuştu.

Aldığı başarıyı Türk halkına ve ailesine armağan ettiğini belirten Buse Tosun da, "Biz bayan güreş milli takımı olarak bu zamana kadar birçok başarıya imza attık. Yıldızlarda, gençlerde ve büyüklerde çok çalıştık, gayret ettik ve başarılar elde ettik. Ben bu madalyayı halkımıza ve aileme armağan ediyorum. Hedefimiz 2020 Tokyo olimpiyatları. İnşallah orada da ülkemiz en iyi şekilde temsil edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA