İstanbul'da Karate Şöleni

Karate 1 Premier Lig'in 5. etabı, 810 Haziran tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek

Dünya Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Karate 1 Premier Lig'de sezonun 5. etabı, 8-10 Haziran tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Karate Federasyonundan yapılan açıklamada, Ataköy Atletizm Salonu'nda dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyona 63 ülkeden 607 sporcunun kayıt yaptırdığı, etkinlikte Karate Milli Takımı'nın da tam kadro mücadele edeceği belirtildi.

Büyükler kategorisinde düzenlenecek etkinlikte, kata ve kumite olmak üzere 12 ferdi, 2 takım dalında madalya dağıtılacak. Kadınlarda ferdi ve takım kata ile ferdi kumite 50, 55, 61, 68 ve +68 kiloda, erkeklerde ise ferdi ve takım kata ile ferdi kumite 60, 67, 75, 84, +84 kiloda müsabakaları yapılacak.

Eylül ayında başlayacak Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları öncesi sporcuların dünya sıralamasına puan veren organizasyonda, Türk karatesinin yıldız isimleri ile dünya karatesinde önemli başarılar elde etmiş karateciler, İstanbul'da tatamiye çıkacak.

Türkiye'nin dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan isimleri Serap Özçelik Arapoğlu, Burak Uygur, Uğur Aktaş, Tuba Yakan, Ali Sofuoğlu, Dilara Eltemur gibi isimler, madalya mücadelesinin içinde olacak. Dünya şampiyonu sporculardan İspanyol Sandra Sanchez, Damian Quintero, Japonya'nın yıldızları Ryo Kiyuna ve Kiyou Shimizu, 5 dünya, 11 Avrupa şampiyonluğu bulunan Azerbaycanlı Rafael Aghayev, Avusturyalı Alisa Buchinger ve İranlı Amir Mehdizadeh gibi tanınmış isimler İstanbul'da yarışacak.

Kaynak: AA