Adıyaman'da Türkiye Güreş Grup Müsabakaları Tamamlandı

Adıyaman'da düzenlenen Türkiye 11-13 yaş serbest ve greko Güreş Grup Müsabakaları 25 ilin katılımıyla tamamlandı.

Yeni Mahalle Spor Salonu'nda yapılan Türkiye 11-13 Yaş Güreş Grup Müsabakaları, bugün gerçekleştirilen final müsabakalarının ardından son buldu.

Turnuvaya Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Artvin, Batman, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, İstanbul, Kayseri, Kilis, Kahramanmaraş, Konya, Karaman, Malatya, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon olmak üzere 25 ilden 600 sporcu, antrenör ve hakem katıldı.

Organizasyona katılan hakem, antrenör ve sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "Şuan Güreş Federasyonunun ülkemizde iki grup müsabakası yapılmaktadır. Bunlardan birini Adıyaman'da gerçekleştirdik. Bir diğeriyse Zonguldak'ta yapılıyor. Bu müsabakalar sonunda dereceye giren sporcularımız, ileri bir tarihte belirlenen yerde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılacak." dedi.

Güreş sporunda en alt yaş kategorisinin birine ev sahipliği yaptıklarını belirten Keleş, "Burada sporcularımızın heyecanını gördükçe ülkemizin ana sporu olan güreşin ilerleyen dönemlerde çok daha iyi mesafe alacağını fark ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Keleş, daha sonra dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.

Kaynak: AA