Genç Güreşçiler Seyirci Desteğiyle Başarıya Odaklandı

Milli güreşçi Süleyman Erbaş: '(23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası) Şampiyonanın İstanbul'da olması motivasyonumuzu üst seviyeye taşıdı. Herkes burada olacak. Geçen sene ikinci oldum, bu sene inşallah şampiyonluğu almak istiyorum' Ensar Karabacak: 'Çok güzel bir atmosfer olacak. Seyircilerimizin desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz. İnşallah takım halinde istediğimiz gibi bir başarı elde ederiz'

SÜHA GÜR - 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda boy gösterecek Grekoromen Milli Takımı sporcuları, İstanbul'da düzenlenecek organizasyon öncesinde seyircilere destek çağrısında bulundu.

Milli güreşçiler, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde 4-10 Haziran tarihlerinde düzenlenecek turnuva öncesinde AA muhabirine açıklama yaptı.

Kariyerinde daha önce uluslararası turnuvalarda dereceler elde eden ve şampiyonada Türkiye'yi 97 kiloda temsil edecek Süleyman Erbaş, turnuvada güzel sonuçlar alacaklarına inandığını söyledi.

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini aktaran güreşçi, "Şampiyonanın İstanbul'da olması motivasyonumuzu üst seviyeye taşıdı. Herkes burada olacak. İnşallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak da gelirse motivasyonumuz zirve yapacak. Hedefim Avrupa şampiyonluğu. Geçen sene ikinci oldum. Bu sene inşallah şampiyonluğu almak istiyorum." diye konuştu.

Milli güreşçi Ensar Karabacak da kariyerinde daha önce Avrupa şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Avrupa şampiyonluğumu tekrardan yenilemek istiyorum. Turnuvanın İstanbul'da yapılması benim için ayrıca çok güzel oldu. Bütün tanıdıklarım gelecek, çok güzel bir atmosfer olacak. Seyircilerimizin desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'ı ve bütün sevdiklerimizi orada görmek istiyorum. İnşallah takım halinde istediğimiz gibi bir başarı elde ederiz."

Şampiyonada başarılı olarak büyüklere emin adımlarla çıkmayı istediklerini aktaran Burhan Akbudak, kendilerini gösterceklerine inandıklarını kaydederken, Fatih Cengiz ise turnuvanın İstanbul'da yapılacak olmasının kendisini strese soktuğunu, bu sebeple herkesten dua ve destek istediklerini belirtti.

23 Yaş Altı Milli Takım'a ilk defa girdiğini söyleyen ve 63 kiloda yarışacak Onur Atalay seyirci desteğiyle altın madalyaya uzanmak istediğini ifade etti.

Öte yandan, takımdaki diğer sporcular Osman Yıldırım, Kerem Kaval, Cengiz Arslan, Ekrem Öztürk ve Salih Aydın da organizasyonda seyirci desteğini arkalarına alarak başarı elde edeceklerine inandıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA