Çocuk Oyunları Ligi Sona Erdi

Karşıyaka Kaymakamlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) iş birliğiyle düzenlenen Çocuk Oyunları Ligi, final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda 10 okulun katılımıyla yaklaşık 4 hafta boyunca düzenlenen Çocuk Oyunları Ligi'nde, çocuklar "mendil kapmaca" ve "sek sek" oyunlarında mücadele etti.

Oyunlar sonunda dereceye giren çocuklar ile okulları, madalya ve kupalarını törenle aldı.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, törende yaptığı konuşmada bu yıl etkinliğin ilkini düzenlediklerini, şampiyonayı gelecek sene bütün okulların katılımıyla düzenlemek istediklerini söyledi.

Bu şampiyonanın kaybedeninin olmadığını belirten Yücel, "Mutlak suretle çocuklarımız oyun oynamak durumundadırlar. Oyun oynarken hem bedenlerini hem ruhlarını geliştirirler. Oyun oynamak aynı zamanda bir kültürdür, bu sayede kuşaklar arası aktarım yapılmaktadır." dedi.

- "Çocuklarımıza geleneksel oyunları tanıtmak istiyoruz"

ÇOSKF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürbüz de çocukların hayatında oyunların çok önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Gürbüz, "Çocuklar oyun ile büyür ilkesinde yola çıktık. Milli kültürümüzün bir parçası olan geleneksel çocuk oyunları sek sek ve mendil kapmacanın bu sayede çocuklar tarafından tanınıp oynanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şampiyonada birinci olan Mehmet Seniye Özbey İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Emre Çaktı, özellikle mendil kapmaca oyununu oynarken çok heyecanlandığını, okullarının şampiyon olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA