Yaz Spor Okullarının Açılışı Yapıldı

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla yaz spor okullarının açılışı yapıldı.

Muş Şehir Stadyumunda düzenlenen yaz spor okulları açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, kurs eğitmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

2017 - 2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan yaz spor okulları, kapılarını gençlere açtı. 81 ildeki spor merkezlerinde 05 - 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler, 16 branşta atletizm, basketbol, badminton, boks, jimnastik, eskrim, his, güreş, judo, hentbol, karate, tekerlekli kayak, masa tenisi, taekwondo, tenis, voleybol olarak verilecek.

Burada açılışta bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hamdullah Kardaş, bugün itibari ile gençlerin çeşitli spor dallarından faydalanacağı kursların açılışı için bir araya geldiklerini söyledi.

Eylül ayının sonuna kadar il spor merkezlerini aktif antrenmanlarla devam ettireceklerini hatırlatan Kardaş, "Yalnız bizim genel antrenmanlarımız 12 ay esasına göre sürdürülüyor. Sizler okullarınızda yapacağınız antrenmanlarda antrenörleriniz tarafından bilgilendirilecek ve verilen bilgileri uyarlayacaksınız. İnşallah yaz spor okullarımızda keyifli vakit geçirir ve sağlıklı yaşam sürersiniz." dedi.

Kaynak: İHA