Kırşehir'de Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı

Kırşehir Valisi İbrahim Akın başkanlığında İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali İbrahim Akın, sporda şiddetin önüne geçmek ve centilmenlik ruhunu aşılamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Kırşehir'de oynanacak maçların Ahilik ahlakına yakışır bir şekilde oynanması için gereken hassasiyetin gösterileceğini vurgulayan Vali Akın, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Kırşehir Belediyespor geçtiğimiz sezonu grubunda şampiyon olarak tamamlamış ve 3. Lige yükselmişti. Kırşehir Belediyespor’un, Bölgesel Amatör Liginde ilimizi temsil edecek takımın maçlarında ve diğer branşlardaki müsabakalarda statların içinde ve dışındaki güvenlik tedbirlerini ve taraftar güvenliği ile ilgili tedbiri görüşüp karara bağlayacağız. Rakip takım taraftarlarının geliş gidiş güzergahlarında ve stada giriş kapılarında gereken tedbirler alınacak. Taraftarlarımız da büyük bir olgunluk içerisinde maçlarımızı takip etmeli, takımlarına destek vermelidirler. İlimiz gençliğine sporu sevdirmeli, onları sporcu bireyler olarak yetiştirmeliyiz."

Alınan güvenlik tedbirleri karara bağlandığı toplantıya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen, Kırşehir Belediyespor ve kentteki amatör spor kulüp temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Kaynak: AA