Kırıkkale'de 4 Bin 152 Çocuk Spora Kayıt Oldu

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Yaz Spor Okulları kapsamında 4 bin 152 çocuk spor eğitimi için kayıt yaptırdı.

15 Temmuz ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen spor branşlarının tanıtımının açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla il spor merkezlerinin 30 branşta 35 antrenör eşliğinde kursların açıldığını belirtti.

Şu ana kadar 4 bin 152 çocuğun kayıt yaptırdığını belirten Özdemir, “Spor bir yaşam kültürüdür. Bu kültürü çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup sizlerin hizmetindedir. Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yetenekleri tespit edilerek eğitim, öğretim döneminde de devamı sağlanacaktır” diye konuştu.

Programda atıcılık ve avcılık, atletizm, badminton, basketbol, bedensel engelliler, bezbol-softbol, bacce-dart, boks, jimnastik, futbol, futbol, fitness, görme engelliler, güreş, halk oyunları, halter, hokey, işitme engelliler, judo, karete, kick boks, masa tenisi, okçuluk, özel sporcular, satranç, tekvando, tenis, voleybol ve yüzme gibi branşlarda eğitim alacak öğrenciler kısa gösteriler ile tanıtım yaptı. O sırada veliler ise çocuklarını yakından izledi.

Program sonrası açıklama yapan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Okullar kapandıktan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesinde yaz okulları başladı.

Yaz okulları büyük ilgi görüyor. Bu vesileyle Kırıkkalemizdeki var olan madalya sayısı, sporcu sayısı artacak. Gençlerimiz güzel dostluklar edinecekler hem de sporla tanışmış olacaklar. Spor dalında çocuklar kendilerini geliştirecekler. Sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Program daha sonra çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Kaynak: İHA