Çankırı'da İl Spor Merkezleri Açıldı

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki İl Spor Merkezleri törenle açıldı.

Atatürk Stadında düzenlenen törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci, sporun toplumlar için birleştirici, bağdaştırıcı ve insan sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

Yaz dönemini 26 branşta 71 antrenörle yaklaşık 5 bin çocuk ve gencin sporla geçireceğini belirten Gerginci, şöyle konuştu:

"İl Spor Merkezlerimizin hizmet vermesi için tüm olanaklarımızı, 26 branşta 71 antrenörümüzle 5-18 yaş arasında yaklaşık 5 bin çocuk ve gencimizle yaz dönemi içerisinde tüm zamanlarını sporla geçirebilecekleri İl Spor Merkezlerimizin açılışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettiğimiz topluma faydalı birey ve iyi bir sporcu olmalarına olanak sağlayacak Yaz Spor Okulları süresince tüm çocuk ve gençlerimize başarılar diliyorum."

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Celal Kaman da İl Spor Merkezlerinin açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Sporun barış, kardeşlik, birlik, beraberlik, dayanışma duygularını ve kendine güveni geliştirdiğini aktaran Kaman, "Sizlerden spor okullarımızda bu doğrultuda hareket etmenizi özellikle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sporcular tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.

Daha sonra Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş ve il protokolünün de katıldığı futbol turnuvası düzenlendi.

Kaynak: AA