Büyükşehir'in Şampiyon Sporcuları

Çeşitli spor branşlarında 2018 yılı içerisinde başarı elde eden Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, başarılı ve yetenekli gençleri desteklemeyi sürdürüyor. 2018 yılı içerisinde çeşitli spor dallarında başarılar elde eden Belediyespor sporcularıyla buluşan Başkan Alinur Aktaş, gençlerle tanışarak her zaman yanlarında olduklarının mesajını verdi. Buluşmada, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Bayhan, yönetim kurulu üyeleri ve antrenörler de hazır bulundu. Ana gayelerinin şehrin gençlerine ve çocuklarına temas eden bir organizasyon oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, spora karşı olmadıklarını, aksine kız ve erkek çocuklarının spor yapması gerektiğini, bu yönde strateji izlediklerini belirtti.

Şehirdeki her gencin en az bir spor dalıyla ilgilenmesini bir yönetici ve baba olarak arzuladığını ifade eden Başkan Aktaş, "Ağırlıklı olarak Bursa’da yaşayan çocuklarımızın eğitimine önem vereceğiz. Sporcularımız arasından Bursa’mızı başarıyla temsil edecek olanlar çıkacaktır. Bizi başarıyla temsil edenlere de hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Atletizmden atıcılığa, basketboldan bocceye kadar 19 branşta hizmet veriyoruz. 49 bin 609 olan lisanslı sporcumuzun 4 bin 778’i ise aktif sporcu olarak yer alıyor. Milli takımlarda 13 farklı branşta 70’e yakın sporcumuz var. Bursa’da sporun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla 19 spor kompleksi ve 53 sportif tesiste hizmet veriliyor" dedi.

Büyükşehir okul spor etkinlikleri kapsamında 10 bin 530 öğrenciyle 17 ilçede 22 farklı ilçe spor şenlikleri ve oyun günleri yapıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, öğrencilere çeşitli sportif malzeme desteği sağladıklarını belirtti.

2 Temmuz’da başlayacak sağlık yürüyüşü ve koşularına vatandaşları davet eden Başkan Aktaş, yaz ve kış spor okulları, yetişkinlere yönelik sağlıklı yaşam, step-aerobik programları, ulusal ve uluslararası turnuvalar ve çeşitli faaliyetlerle sporu 7’den 70’e toplumun bütün katmanlarına ulaştırdıklarını anlattı.

Kaynak: İHA