Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Afyonkarahisar'da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından Zorunlu Bölgesel Antrenör Gelişim Semineri düzenlendi.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) toplantı salonunda düzenlenen eğitime katılan TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, yaptığı konuşmada, seminerin katılımcılara büyük katkı sunacağını söyledi.

Türkiye genelinde düzenlenen Zorunlu Bölgesel Antrenör Gelişim Seminerlerinin yaklaşık 10'una katıldığını dile getiren Dilber, şunları kaydetti:

"Sahalarda gördüğüm ve hepinizin nefret ettiği bir şey var. Oyuncuların yere yatması, boşuna kıvranması, zaman geçirmesi ve lehimize olduğunu düşünerek bir anlayış içerisine girmesi. Hakemi ve seyirciyi aldatıyoruz. Kendimizi, hocamızı ve rakibi aldatıyoruz. Ve saygı duymuyoruz. Yani yaptığımız işe saygı duyalım. Futbol ruhunun güzelliğine saygı duyalım."

Dilber, antrenörlere oyuncuların daha iyi yetiştirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Seminere, Dilber'in yanı sıra TÜFAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Keser ve çok sayıda antrenör katıldı.

- Dinar'da Halk Eğitim sergisi

Dinar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda yapılan ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer, Kültür Merkezindeki serginin açılışında, hayat boyu öğrenmenin önemine dikkati çekti.

Özellikle Avrupa ülkelerinde öğrenim hayatı biten vatandaşların hayat boyu öğrenme olanaklarından her şekilde faydalandıklarını dile getiren Koçer, Türkiye'de de bunun yaygınlaşması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından kurslara katılan kursiyerlere belgeleri verildi, daha sonra sergisinin açılışı yapıldı.

Serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA