İsviçre İle Kosta Rika İlk Resmi Maçlarında

Dünya Kupası E Grubu mücadelesinde karşı karşıya gelecek İsviçre ile Kosta Rika tarihlerindeki ilk resmi maça çıkacak.

HİLMİ SEVER - 2018 FIFA Dünya Kupası E Grubu mücadelesinde karşı karşıya gelecek İsviçre ile Kosta Rika tarihlerindeki ilk resmi maça çıkacak.

Nizhny Novgorod Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.00'de başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

- Birer galibiyet

İki ekip bugüne kadar yalnızca 2 hazırlık mücadelesinde karşı karşıya geldi. Oynanan 2 maçta İsviçre ile Kosta Rika 1'er galibiyet elde etti.

İsviçre'nin 2 golüne, Kosta Rika 1 golle yanıt verdi.

- İki maç da İsviçre'de

Rekabette her iki maç da İsviçre'de oynandı. İki ekip arasındaki ilk maç 2006 yılında Cenevre'de yapıldı. Ev sahibi takım o karşılaşmayı 2-0 galip tamamladı.

İsviçre ile Kosta Rika arasındaki son karşılaşma ise 1 Haziran 2010'da oynandı. Bu kez galip gelen taraf 1-0'lık sonuçla Kosta Rika oldu.

- İsviçre 36. maçında

11. Dünya Kupası'nı yaşayan İsviçre ise şampiyonadaki 36. maçını oynayacak.

Bugüne kadar 35 maça çıkan Avrupa temsilcisi bu karşılaşmalarda 12 galibiyet, 7 beraberlik ve 16 yenilgi yaşadı. 48 gol atan İsviçre kalesinde ise 61 gole engel olamadı.

- Kosta Rika 18. maçında

Son 5 Dünya Kupası'nın 4'üne katılarak büyük bir başarı elde eden Kosta Rika, şampiyonadaki 18. maçına İsviçre karşısında çıkacak.

Kosta Rika geride kalan 17 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Bu maçlarda 17 gol atan Kosta Rika, kalesinde ise 26 gol gördü.

Kaynak: AA