İlke Özyüksel'e Coşkulu Karşılama

Avrupa Gençler Modern Pentatlon Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan İlke Özyüksel, Ankara'da coşkuyla karşılandı.

Avrupa Gençler Modern Pentatlon Şampiyonası'nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan İlke Özyüksel, Ankara'da coşkuyla karşılandı.

Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleştirilen karşılamada, Modern Pentatlon Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Sarıkabak, federasyon kurul üyeleri, Ankara Enerji Yüzme Kulübü yöneticileri ve sporcular ile federasyon yetkilileri yer aldı.

Sporcular, Rio 2016'da mücadele ederek modern pentatlonda Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk isim olan 21 yaşındaki İlke'ye, Türk bayraklarıyla sevgi gösterilerinde bulundu.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İlke, başarısını şehitlere adadığını vurgulayarak, "Bayrağımızı en üstlere çektirdik. Benim tek eksiğim, olimpiyat madalyası. 2020'de Tokyo'da yapılacak olimpiyatlarda birinci olarak kariyerime Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak devam etmek istiyorum. Bunu başarmak için elimden geleni yapacağım." diye konuştu.

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslantaş ise yaptığı yazılı açıklamada, pentatlonda altyapıya verilen emeklerin kendilerine madalya olarak döndüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"2018 yılından itibaren olimpiyat hazırlık çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Olimpiyat kapsamında Türkiye'yi temsil edecek sporculara özel programlar uygulamayı düşünüyoruz. Son 1 yıllık süreçte kısa, orta ve uzun vadede planlarımızı devreye soktuk. İlke'nin sürekli ivme kazanarak artan bir başarı grafiği var. Bu, bizim geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da güvenle ve umutla hazırlanmamızı sağlıyor. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi aldığı bu tarihi başarıdan dolayı canıgönülden tebrik ediyorum."

İlke Özyüksel, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen şampiyonada, yüzme, 800 metre koşu, atıcılık, eskrim ve binicilikten oluşan 5 farklı branş üzerinden yapılan genç kızlar müsabakalarında toplamda 1376 puan toplamıştı.

Kaynak: AA