Minderde Sıra Gençlerde

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda büyüklerde tarihi bir başarı elde eden Türkiye, bu kez 23 yaş altında madalya mücadelesi verecek Milli güreşçilerden Enes Uslu: 'Şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandık. İnşallah şampiyonluk nasip olur' Muhammet Akdeniz:'Evimizde altın madalya kazanmak istiyorum. Takım halinde de şampiyonluğu amaçlıyoruz' Hüseyin Civelek:'Yıldızlar, gençler, büyükler olsun takım halinde hep ilk 3'te yer aldık. İnşallah evimizde şampiyon olacağız'

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Avrupa Güreş Şampiyonası'nda büyüklerde tarih yazan Türkiye, aynı başarısını 23 yaş altında sürdürmeye çalışacak.

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde büyüklerde gerçekleştirilen şampiyonada 13 madalya kazanarak tarihi bir başarı elde eden Türkiye, bu kez genç güreşçilerle Avrupa arenasında sahne alacak.

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası 4-10 Haziran tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Ev sahipliği avantajını kullanmaya çalışacak serbest güreşçiler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, takım halinde şampiyonluğa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Gençlerde Avrupa ve dünya şampiyonluğu bulunan milli güreşçi Enes Uslu, "Hedefim artık çok daha büyük. Hem 23 yaş altında hem de büyüklerde ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum." dedi.

23 yaş altında bu yıl Türkiye şampiyonu olarak Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını dile getiren Enes, "Şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandık. İnşallah şampiyonluk nasip olur. Seyircimizin önünde ay-yıldızlığı bayrağımızı yeniden göndere çektirip, İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Bu bizim için en büyük onur." diye konuştu.

İstanbul'da erkekler serbest stil 70 kiloda mindere çıkacak Enes, büyükler kategorisinde de milli takıma girmeyi arzuladığını vurgulayarak, "Soner Demirtaş, Taha Akgül gibi şampiyon ağabeylerimizle kamp yapıyoruz. Şampiyon olmalarının en büyük sebebi çok çalışmaları. Biz de onları örnek alıyoruz. İnşallah onlar gibi şampiyon oluruz." şeklinde görüş belirtti.

Güreşe başlama hikayesini de anlatan Enes, kendisini bu spora yönlendiren babasının hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Babam da güreşçi olmak istemiş. Ancak bu hayalini gerçekleştirme fırsatını bulamamış. Bunun üzerine beni güreşle tanıştırdı. Herkes gibi eskiden futboldan daha çok hoşlanıyordum ama zamanla güreşi sevdim. Arkadaşlarım dışarıda oynarken, ben sürekli antrenman yapıyordum. Bu ilk başta sıkıcı geliyordu. Küçükken güreşi bırakmayı dahi düşünmüştüm ama başarılar geldikçe iyi ki güreşçi olmuşum diyorum. 2015'te İstanbul'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandım. Şampiyonluğumu bana güreşi sevdiren babama armağan ettim. İnşallah babamı yine sevindiririm."

- Muhammet altın madalyaya talip

Serbest stil 74 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Muhammet Akdeniz, "Geçen yıl 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olmuştum. İstanbul'da şampiyonluğu hedefliyorum. Evimizde altın madalya kazanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayan Muhammet, "Takım halinde de şampiyonluğu amaçlıyoruz. Buradaki tüm sporcuların amacı 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılıp madalya almak. Önümüzde bize çok iyi örnek olan ağabeylerimiz var. İnşallah, Türk güreşinin başarısı 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da devam eder." değerlendirmesinde bulundu.

Muhammet, altyapıda çok sayıda yetenekli güreşçilerin bulunduğuna işaret ederek, Türk güreşindeki başarının gelecekte de devam edeceğini kaydetti.

- Taha'yı örnek alıyor

Serbest stil 125 kiloda güreşecek Hüseyin Civelek ise 2016'dan sonra yeniden milli takıma girmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çok çalıştığını ve bunun sonucunda milli takıma girmeyi başardığını belirten Hüseyin, "2016'da gençler Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılmıştım. Avrupa Şampiyonası'nda ikinci, Dünya Şampiyonası'nda ise üçüncü olmuştum. Evimizde ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım." şeklinde konuştu.

Kilosunda büyüklerde olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül'ü örnek alan milli güreşçi, 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda takım halindeki hedefleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Türk güreşi son 4-5 senedir özellikle serbest stilde büyük bir ivme yakaladı. Yıldızlar, gençler, büyükler olsun takım halinde hep ilk 3'te yer aldık. Biz de en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğiz. Üçüncülük kurtarmaz. İnşallah evimizde şampiyon olacağız."

Kaynak: AA