Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası'na Doğru

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 10 Haziran'daki turnuvada mücadele edecek milli sporcuların kampını ziyaret etti.

Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası, 10 Haziran Pazar günü Bulgaristan'ın Filibe kentinde yapılacak.

Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF) Başkanı Metin Şahin, bu organizasyona Ankara Eryaman TOHM'da hazırlanan milli takım kampını ziyaret ederek sporculara başarılar diledi.

TTF'den yapılan açıklamaya göre Metin Şahin, başkan vekili Oktay Duymaz ve Genel Sekreteri Emine Darıcı ile gerçekleştirdiği ziyarette, milli takım antrenörlerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sporcularla tek tek ilgilenen Şahin, milli takım kafilesine baklava ikram etti.

Sporculardan, Bulgaristan’da Türkiye'yi temsil edeceklerini unutmamalarını isteyen Şahin, "Para-tekvandoda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisiyiz. Para-tekvando, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda ilk kez yer alacak. Birçok ülke yeni yeni bu branşa ilgi gösterirken biz öncü ülkelerden olduk. Hem sosyal sorumluluk olarak hem de sportif açıdan engelli sporcularımıza büyük destek veriyoruz. Onlar da sağ olsunlar verilen emeklerin karşılığını her zaman madalyalar kazanarak, kürsüden inmeyerek veriyorlar. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Burada da zirvenin en önemli adaylarından birisiyiz. Bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek sporcularımıza ve antrenörlerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek milli takımda 17’si erkek 9’u bayan olmak üzere 26 sporcu bulunuyor. Milli takım kafilesi, 8 Haziran Cuma günü Bulgaristan’a hareket edecek.

Kaynak: AA