Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu Belediye Başkan Ahmet Sarıkurt'a veda ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Gürzsoy, Çorlu'da görev yaptıktan sonra Van'a tayin edildiğini söyledi.

Gürzsoy, Çorlu'nun kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek görev süresi boyunca bütün kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını belirtti.

Sarıkurt ise, geçen süre içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Çorlu'ya verdiği hizmetlerden dolayı Binbaşı Gürzsoy'a teşekkür ederek yeni görev yerinde başarılar diledi.

- Küçük Kızlar Voleybol takımı şampiyonadan döndü

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) küçük kızlar voleybol takımı, Konya'da düzenlenen Voleybol Küçükler Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nı 11. olarak tamamladı.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Türkiye Voleybol Federasyonu ve Selçuklu Belediyesi iş birliğiyle Konya Ticaret Odası - TÜYAP Konya Uluslararası Merkezi'nde düzenlenen 2017 - 2018 Voleybol Küçükler Türkiye Şampiyonası'nda derece alan sporcularını yürekten tebrik ettiğini söyledi.

Sarıkurt, alınan dereceden son derece memnun olduklarını dile getirerek, ''Play-off maçlarında Galatasaray'a 3-1 mağlup olan takımımız, Tarsus Belediyespor ve Adana Karespor'u aynı sonuçla 3-0 yenme başarısını gösterdi. Oynadığı müsabakaları iki galibiyet ve iki mağlubiyetle tamamlayan ÇBSK, şampiyona sonunda Türkiye 11.'si oldu." dedi.

- Şemsiyeli sokak

Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen peyzaj ve süsleme çalışmaları kapsamında çarşı içerisinde bulunan bir yaya yoluna yerleştirilen şemsiyeler, ilgi görüyor.

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yoğun yaya ve araç trafiğinin olduğu çarşı bölgesine estetik bir görünüm kazandırmak için bu tür bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Çorlu Belediyesi olarak, son yıllarda ülkede ve dünyada moda haline gelen ''Şemsiye Sokak'' uygulamalarının Çorlu'da ilkini uyguladıklarını ifade eden Sarıkurt, ''Yapılan süsleme çalışmaları kapsamında Reşadiye Mahallesi Kurt Mustafa Sokağı’nın devamında Kumyol Caddesi ile Omurtak Caddesi’ni birbirine bağlayan yaya yoluna rengarenk şemsiyeler astık. 160 adet şemsiyenin asılması ile birlikte yoğun olarak kullanılan yaya yolu renkli ve estetik bir görünüm kazandı.'' dedi.

Sarıkurt ayrıca, yapılan uygulamanın bölgedeki esnaflar tarafından da beğenildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA