'Giresun'da Gençler İçin 963 Milyon Lira Yatırım Yapıldı'

AK Parti Giresun Milletvekili ve adayı Cemal Öztürk: ' Ülkemizi ve ilimizi başarı ile temsil edecek gençlerimizin yetişmesi için geleceğe yatırım yapıyoruz'.

AK Parti Giresun Milletvekili ve adayı Cemal Öztürk, son 15 yılda Giresun'da gençler ve spora yönelik 963 milyon lira yatırım yapıldığını bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi gençler ile spor tesisleri için de ciddi yatırımların gerçekleştirildiğini belirtti.

Giresun'da son 15 yılda bu alanda 963 milyon lira yatırım gerçekleştirildiğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin hizmetine sunduğumuz merkezler ile şehrimizdeki spor tesislerinin yapım, onarım çalışmaları ve yükseköğrenim yurtlarına 343 milyon 989 bin lira, yükseköğrenim gençliğinin kredi ve burs ihtiyaçlarına 619 milyon 637 bin lira ayırdık. Ayrıca modern spor tesisleri inşa ettik. 2002-2018 yılları arasında 302 milyon 864 bin lira yatırımla ilimize 40 spor tesisi kazandırdık. Verilen destek ve yatırımlarla önü açılan spor kulüplerimizin sayısında ciddi artış oldu."

Öztürk, Giresun'da spor alanında yapılan önemli projelerden birinin de Çotanak Stadı olduğunu hatırlattı.

Yapımı devam eden ve hızla yükselen Çotanak Stadı'nın UEFA standartlarında olacağına işaret eden Öztürk, şunları ifade etti:

"Böylelikle ilimiz ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek. Sadece futbol için değil diğer branşlarla da entegre olacak. Ülkemizi ve ilimizi başarı ile temsil edecek gençlerimizin yetişmesi için geleceğe yatırım yapıyoruz. Stadımızın önce Giresun'a, Türkiye sporuna çok yararlı olacağını düşünüyorum ve şimdiden hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA