Serdal Adalı Açıklaması 'Hedefimiz Avrupa'da İlk 3'Te Olmak'

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, hedeflerinin Avrupa’da ilk 3’e girmek olduğunu belirterek, önümüzdeki 5 yıl içinde de 15 hipodrom yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı, iftarda gazetecilerle bir araya geldi. Yarış dünyasının önemli isimlerinin de hazır bulunduğu yemek Lütfi Kırdar’da gerçekleşti. İftarın ev sahipliğini yapan Adalı, misafirlerle tek tek ilgilenirken, basın mensuplarına da açıklamada bulundu. İftara katılanlara teşekkür eden Adalı, “Allah kabul etsin. Güzel bir gece oluyor. Antalya hipodromunun inşaatı devam ediyor. Bir parça gecikecek gibi. Erzincan hipodromunun temelini atacağız. Elimizden geldiğince Türk atçılığını, yetiştiriciliğini, hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz. Özellikle de 10 sene içinde hipodrom sayısını yüzde 100’e yakın artırmış olacağız. Erzincan ve Antalya hipodromunu açmayı planlıyoruz. 2-3 planladığımız şehir daha var ve bunların üzerinde çalışıyoruz. 2023 hedefimizde 15 hipodromu bitirmiş olacağız” dedi.



“Hedefimiz 5 yıl içinde ilk 3’e girmek”

At sporuna ilginin arttığını da sözlerine ekleyen Adalı, “Bunda medyanın da etkisi var. At sporu çok güzel bir spordur. Hipodromlarda şehirlerin içinde nefes alınabilecek en nadide yerlerden birisidir. Türk atçılığı şu anda Avrupa’da ilk 5’in içinde. Ama bizim hedefimiz önümüzdeki 5 sene içinde ilk 3’e girmek. Nüfusunuz artıyor ve verim de artıyor. Bu arada son dönemde müthiş destek görüyoruz hükümetimizden. Ben burada sizlerin huzurunda Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bugüne kadar görev yapan Tarım Bakanlarımıza, bürokratlarına desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Destek geldikçe biz de elimizden gelen gayretle Türk atçılığını bir noktaya getirmeye çalışacağız” diye konuştu.



“Gazi’de favori olmaz”

Gazi koşusunda favorisinin kim olduğu sorusuna Serdal Adalı, “Önemli olan Gazi Koşusu’nu koşmaktır. 22 at katılacak. Eksik olmaz. Burada olan bütün atlar favoridir. En hazır olan kazanacak. Şimdiden hayırlı olsun. Bizim şu anda uluslararası yarışlarımız var. 1-2 Eylül tarihinde yapılacak. Dünyadaki tüm iyi atlar gelip burada koşuyor. Ama onların gelip burada koşması değil, bizim gidip oralarda yarışmamız gerekiyor. Bütün yatırımları da bunun için yapıyoruz. Bizim gidip oralarda yarış kazanmamız bizi mutlu eder ve bizim için anlamı olur” şeklinde cevap verdi.

Kaynak: İHA