Amatör Spor Kulüplerine Para Yardımı

Kırklareli'nde 85 amatör spor kulübüne 441 bin lira para yardımı yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kırklareli Şube Başkanı Hasan Başdemir, siyasi parti temsilcileri, spor kulüpleri federasyonu temsilcileri ve sporcular katıldı.

Vali Bilgin, törende yaptığı konuşmada, amatör spor kulüplerine çok önem verdiklerini söyledi.

Amatör spor kulüplerinin profesyonel sporcular yetiştirdiğini ifade eden Bilgin, yetişen sporcuların da Türkiye'ye büyük başarılar kazandırdığını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının tüm branşlarda sporcuların daha çok yetişmesi için tesis yatırımlarını arttırdığını aktaran Bilgin, ''Ülkemizde son yıllarda spor tesisleri açısından da büyük yatırımlar yapılmaktadır. Spor kulüplerinin desteklenmesi profesyonel manada ülkemizin başarılara ulaşmasında çok büyük anlam ifade ediyor. Bu da altyapıdan geçiyor. İlimizde çok sayıda spor kulübü bulunmaktadır. Kırklareli her spor branşıyla altyapısı sağlam bir şehir haline gelecek. Federasyon, spor genel müdürlüğü, spor bakanlığı çok büyük destekler veriyor." diye konuştu.

Minsolmaz da hükümet olarak spora ve sporculara büyük önem verdiklerini bildirdi.

Törende, Babuşcu ve Başdemir de birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA