Karate 1 Premier Lig'in İstanbul Etabı

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan: 'Milli sporcularımızı tebrik ediyorum'.

Dünya Karate Federasyonunun en yoğun katılımlı organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier Lig'in İstanbul'da düzenlenen beşinci etabında Türkiye, 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak şampiyon oldu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 63 ülkeden 607 karatecinin katıldığı organizasyon ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "14 dalda madalyaların dağıtıldığı Karate 1 Premier Lig'in İstanbul etabında 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan milli sporcularımızı tebrik ediyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Karate 1 Premier Lig'in Dünya Şampiyonası'nın ardından en prestijli organizasyon olduğunu aktaran Delihasan, şunları kaydetti:

"Temelleri 2010 yılında atılan organizasyona ilk günden bu yana ev sahipliği yapıyoruz. Sekizinci yılımızı da başarılı bir şekilde noktaladık. Aldığımız geri dönüşler çok güzel. Ülkemizin tanıtımına da ciddi katkısı olan organizasyona katılım gösteren herkes güzel duygularla İstanbul'dan ayrıldı."

- "Sporcular için burada olmak oldukça önemli"

Turnuva boyunca dünya sıralamasındaki en iyi 64 sporcuyu ağırladıklarını bildiren başkan Esat Delihasan, "Karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'na girmesiyle birlikte sıkletinde dünya sıralamasında ilk 64 sırada yer alan sporcular bu etaplara katılabiliyor. Dünyanın en iyi 64 sporcusu Türkiye'ye geliyor. Önümüzdeki yıl da olimpiyat kota müsabakaları arasında yer alacak. Bu yüzden hem Türk sporcular, hem de diğer sporcular için burada olmak oldukça önemli." yorumunu yaptı.

Bu tür organizasyonların sporun gelişimine katkı sağladığını belirten Delihasan, şu görüşleri paylaştı:

"Sporu seven ve içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var. Devletimize, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bizlere sunmuş oldukları imkanlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Onların desteğiyle bu tür organizasyonları ülkemizde düzenleme fırsatı buluyoruz. Genç sporcularımız, idol olarak gördükleri isimleri yakından görüp izleyebiliyor. Spor kültürünün oluşması ve genç sporcuların gelişi açısından büyük öneme sahip."

Kaynak: AA