Annesi 28 Kilo Verdi, Kızı Avrupa Şampiyonu Oldu

Uşak'ta orta okul öğrencisi Hatice Arslan Wushu'da Avrupa Şampiyonu olurken, kilo vermek amacıyla kızıyla spor salonuna gitmeye başlayan annesi 6 ayda 28 kilo vererek ideal kilosuna kavuştu Hatice Aslan: 'Ailem bana sürekli destek oldu, annem her gün beni spor salonuna getirip götürüyordu. Kısa sürede başarılı oldum. Artık daha büyük hedeflerim var. Dünya şampiyonu olmak istiyorum' Anne Emine Aslan: 'Ben 108 kiloydum, kilolarımı vermek istiyordum ama başaramıyordum. Bende wushuya başladım. Altı ayda 28 kilo verdim ve 80 kiloya indim, Artık ben de haftada 4 gün antrenmanlara geliyorum'

SONER KILINÇ - Uşak'ta ortaokul öğrencisi Hatice Arslan, Rusya'da düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonasında 48 kiloda altın madalya kazanırken, kızına destek olmak ve aşırı kilolarından kurtulmak amacıyla kızının yanında Wushu'ya başlayan annesi altı ayda 28 kilo vererek ideal kilosuna kavuştu.

Uşak İzzettin Çalışlar Lisesi 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Hatice Arslan Rusya'nın başkenti Moskova'da 16-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ve Türkiye'nin takım olarak Avrupa ikincisi olduğu Avrupa Wushu Şampiyonasında gençler 48 kiloda Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

İki yıl önce Wushu'ya başlayan ve bu güne kadar resmi müsabakalarda 15 madalya kazanan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Temmuz ayında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Wushu Şampiyonası'nda altın madalya hedeflediğini söyledi.

Dar gelirli bir ailelenin çocuğu olduğunu, Uşak Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Savcı Göktaş'ın yönlendirmesiyle Wushu'ya başladığını söyleyen Arslan, "Ailem bana sürekli destek oldu, annem her gün beni spor salonuna getirip götürüyordu. Kısa sürede başarılı oldum. Artık daha büyük hedeflerim var. Dünya şampiyonu olmak istiyorum." dedi.

Arslan, spor salonununda antrenmanın yanı sıra ücretsiz matematik, İngilizce kurslarına katıldığını bu sayede derslerinin de çok iyi olduğunu aktardı.

- Annesi de sağlığına kavuştu

Kızına destek olmak ve aşırı kilolarından kurtulmak için 6 ay önce kızının yanında wushuya başlayan anne Emine Arslan ise yoğun antrenmanlar sayesinde 28 kilo vererek ideal kilosuna kavuştu.

Kızının başarılarından gurur duyduğunu söyleyen anne Emine Arslan, "Ben 108 kiloydum, kilolarımı vermek istiyordum ama başaramıyordum. Bende Wushu'ya başladım. Altı ayda 28 kilo verdim ve 80 kiloya indim, Artık ben de haftada 4 gün antrenmanlara geliyorum. Eşim simit satıyor, kendi halimizde bir aileyiz. Kızım Dünya şampiyonu olmayı çok istiyor. Umarım başarılı olur. O dünya şampiyonu olursa bende 70 kiloya kadar düşme sözü verdim." dedi.

Anne kızı azminden dolayı kutlayan Uşak Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Savcı Göktaş ise Hatice'nin Dünya şampiyonu olacağını söyledi.

Uzun yıllardır Türk sporuna hizmet ettiğini söyleyen Göktaş, "Hatice çok başarılı, umarım yetkililer destek olur ve başarılarına devam eder. Annesi onun başarısı için her şeyi yaptı, şimdi onunla aynı ringde wushu yapıyor. Yakında o da müsabakalara katılabilir" ifadelerini kullandı.

Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şahin Mercan ise Hatice Arslan'ın başarısını kutlayarak, "Hatice çok azimli, bizde yanındayız. Pırıl pırıl bir çocuğumuz, umarım daha büyük başarılar elde edecek." dedi.

Kaynak: AA