Bursa Büyükşehir Erkek Voleybol Takımı İçin İlk Adımı Attı

Bursa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde yeni kurulacak erkek voleybol takımı için antrenör Bahadır Aksoy ile anlaşıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yeni kurulacak erkek voleybol takımı antrenörlüğüne getirilen Bahadır Aksoy ile kulübün Fethiye Mahallesi'ndeki merkez yerleşkesinde 1 yıllık sözleşme imzalandı.

Büyükşehir Belediyespor Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayhan, imza töreninde yaptığı konuşmada, Bursa'da erkek voleybol takımının kurulması noktasında atılan bu adımın hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediyespor olarak kadın voleybol takımıyla elde edilen başarıların ardından voleybolda hedef büyüttüklerini ve kulüp bünyesinde bulunmayan erkek voleybol takımının kurulması noktasında Bahadır Aksoy'u transfer ederek ilk adımı attıklarını belirten Bayhan, şunları kaydetti:

"İddialı bir ekip ortaya çıkartacağız. Elimizde geniş bir oyuncu listesi var. Alternatifleriyle en ince detayına kadar araştırıyoruz. Bursa'da yetişmiş oyuncularla öncelikli olarak temas sağlıyoruz. Mali yapıyı da ele alarak disiplini bırakmadan, taraftara heyecan veren, seyir zevki yüksek bir takım hedefliyoruz.İnşallah, voleybol heyecanını şehre yayacağız."

Bayhan, Bahadır Aksoy ile ciddi başarılar sağlayacaklarına inandıklarını ifade ederek, "Hocamızın alanındaki tecrübesine güveniyoruz. Başarılı olacağına, Büyükşehir Belediyespor'la hedeflenen noktalara emin adımlarla yürüyeceğine inanıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Bahadır Aksoy ise voleybolun lokomotif şehirlerinden biri olan Bursa'nın sportif ve sosyal anlamda Türkiye'ye ciddi artı değerler sağladığını dile getirerek, "Mutluyum. Hedefimiz voleybolda Efeler Ligi'ne çıkmak. Bursa seyircisiyle büyük bir aile olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kariyerinde Aselsan voleybol takımını 1. Küme'den 2. Lig'e, oradan da Süper Lig'e çıkarma başarısını gösteren Bahadır Aksoy, SSK voleybol takımıyla da Süper Lig'de ikincilik ve Türkiye Kupası Şampiyonluğunu elde etmişti. Son olarak Tokat Belediyesi Plevnespor'u çalıştıran ve takımı 1. Lig'den Efeler Ligi'ne çıkaran Bahadır Aksoy, 2006 yılında Türkiye Genç Milli Voleybol Takımı ile Balkan Gençler Şampiyonluğunu yaşamıştı.

Kaynak: AA