Samsunlular, Samsunspor'un Şirketleşmesini İstiyor

Samsunspor Kulübü Başkanlığına aday olan İsmail Uyanık’ın şirketleşme konusunda kamuoyunun onayını almak için başlattığı anket sonucunda 16 bin 133 kişi ’evet’, 8 kişi de ’hayır’ dedi.

Gelecek sezon Spor Toto 2. Lig’de mücadele edecek olan ve halen kayyum tarafından yönetilen Samsunspor’da İsmail Uyanık geçen salı günü Nuri Asan Tesisleri’nde yaptığı basın toplantısında olağanüstü genel kurulda şirketleşme kararı alınması halinde başkanlığa talip olduğunu söylemişti.

16 bin 133 kişi ’evet’, 8 kişi ise ’hayır’ dedi

Şirketleşme için Samsun kamuoyundan da şirketleşme konusunda yetki isteyen Uyanık, mini bir anket çalışması başlatmıştı. Turkcell ile yapılan anlaşma sonucu, kamuoyuna 0532 752 05 55 nolu telefon numarasını açıklayarak ’Samsunspor şirketleşsin mi, şirketleşmesin mi?’ diye soruldu. Salı günü başlayan oylama ile şirketleşmesini isteyenlerin ’evet’, isteyenlerin ise ’hayır’ oyu kullandığı referandum Perşembe gecesi sona erdi. Çıkan sonuca göre 16 bin 133 kişi ’evet’, sadece 8 kişi ise ’hayır’ dedi.

Her bir numaradan gönderilen oy tek bir oy oyarak sayıldı. Aynı numaradan birden fazla gönderilen diğer oylar hesaba katılmadı. 32 olan ’hayır’ sayısı bu nedenle 8 olarak kaydedildi.

Samsunspor Olağanüstü Genel Kurulu 2 Haziran Cumartesi saat 14.00’te Samsun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA