Çankayalı Gençlerin Saha Mücadelesi

Çankaya Belediyesi, Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlere yönelik etkinliklerle kutluyor. Liseliler için spor turnuvası düzenleyen Belediye, üniversiteli müzik grupları için de yarışma düzenledi.

Çankaya Belediyesi, Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı liseli gençlerin katıldığı spor turnuvasıyla kutluyor. Belediye Gençlik ve Spor Bayramı’na özel üniversiteler arası müzik yarışması da düzenliyor. “Gençler Sahada Kalpler Ata’da” başlığı ile düzenlenen turnuvada sahaya çıkan liseli gençler, futbol, voleybol ve basketbol branşlarında ter döküyor. Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda yapılan müsabakalara 41 okuldan 912 öğrenci katıldı.

Şampiyonluk için ter döken gençler, finali 11 Mayıs’ta yapacak.

Futbol, basketbol ve voleybol branşlarında şampiyon olmak için rakipleriyle mücadele eden okullar dersleri bittikten sonra saat 16.00 ile 19.30 arasında Ahlatlıbel Atatürk Parkı spor sahalarında Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı beden eğitimi öğretmenlerinin yönettiği maçlarda ter döküyor. Her okulun birden fazla branşta takım kurabildiği turnuvada 33 futbol takımı, 24 basketbol, 23 voleybol takımı yer alıyor. Her okulun 3’erli gruplar halinde mücadele ettiği turnuvada grup birincileri çeyrek finale çıkarak şampiyonluk ipini göğüslemeye çalışıyor.

Gençleri spora teşvik eden turnuvanın 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında her yıl yapılmasını hedeflediklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Gençleri motive edecek projeler onları hem başarılı kılar hem de kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Spor ve müzik bunların başında geliyor. Biz bu yıl belediye olarak her iki alanda da gençlerimize fırsat sunduk. Onlar hem eğlenecekler hem de başarma duygusu yaşayacak, bu da bizi son derece mutlu ediyor. Spor turnuvamızda şampiyonluk alan takımlarımıza tatil ödülümüz olacak. 19 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz Çankaya Festivali’nde Üniversiteler Arası Müzik Yarışması’nda derece alan gençlerimize de para, klip ve albüm ödüllerimiz olacak” diye konuştu.

Üniversiteler Arası Müzik Yarışması başvuruları 14 Mayıs’a kadar www.cankayafestivali.com adresine yapılabiliyor. Yarışma, 19 Mayıs’ta tüm gün sürecek etkinlikle Anıtpark’ta gerçekleşecek.

Kaynak: İHA