Uşak'a Modern Cirit Sahası

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kalfa Korusu mevkisindeki cirit sahasının ulusal müsabakalara ev sahipliği yapabilecek standartlarda yeniden düzenlendiğini bildirdi.



Başkan Cahan, yaptığı yazılı açıklamada, cirit sahasındaki düzenlemelerde sona gelindiğini ifade etti.

Cirit sahasına 2 bin kişilik tribün ve at barınakları eklendiğini, çevre düzenlemesinde sona gelindiğine dikkat çeken Cahan, ata sporu ciride önem verdiklerini vurguladı.

Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanda kurulu cirit sahasının kısa süre içinde hizmete gireceğini aktaran Cahan, şunları kaydetti:

"Ciritte, Türkiye’ye Uşak’ın mührünü vuracağız. Türkiye’ye örnek bir cirit sahası yaptık. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisi bizlere kazandırdılar. Belediye olarak biz de buranın çevre düzenlemesini yapıyoruz. İnşallah bir haftaya kadar burası her şeyiyle pırıl pırıl bir hale gelecek. Ciritçilerimizle el eleyiz, gönül gönüleyiz."

Uşak’ta otuza yakın cirit kulübünün yer aldığını aktaran Cahan, cirit kulüplerine gerekli desteği verdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA