'Uyanık Olmamız Lazım'

Gümüşhanespor Teknik Direktörü Doğan: 'Altay maçında hakeme devre arası girerken 'Hak eden kazansın' diyorum. 25 tane sivil adam hücum ediyor. Medeniyetin beşiği denen yerlerde oluyor bu'

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Altay'a yenilerek bir üst lige yükselme şansı play-off'a kalan Gümüşhanespor'un Teknik Direktörü Ziya Doğan, "Çok diri bir takım beklemiyorduk ama vites büyüttüler, seyircinin coşkusuyla da haklı bir galibiyet aldılar." dedi.

Doğan, Tekke köyündeki kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Gümüşhanespor'un sezon başından bu yana şampiyonluğu hedeflediğini ve ligin büyük bir bölümünü lider olarak tamamladığını söyledi.

Altay maçında 60. dakikaya kadar rakibe çok pozisyon vermediklerini belirten Doğan, takımın son vuruşlarda sıkıntı yaşadığını ifade etti.

Doğan, oyunun geneline bakıldığında rakibin kendilerinden üstün olduğunu kaydederek, "Çok diri bir takım beklemiyorduk ama vites büyüttüler, seyircinin coşkusuyla da haklı bir galibiyet aldılar. Altay futbolcularını tebrik ederim. Bizden çok daha üstünlerdi." diye konuştu.

Altay maçında ilk golün ardından 4 dakika sonra ikinci golü yediklerini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Uyanık olmamız lazım. Herkes her şeyi kullanıyor. Bu çok acı. Bunun örneklerini bu kulüp yaşadı. Altay maçında hakeme devre arası girerken 'Hak eden kazansın' diyorum. 25 tane sivil adam hücum ediyor. Medeniyetin beşiği denen yerlerde oluyor bu. Türkiye Futbol Federasyonu bu tür şeylere önlem alacak. Güvenlik var ama müdahale etmiyorlar. Her yere kamera koysunlar ve federasyon toplayıp izlesin. İşimize bakıyoruz. Altay'ın futbolcularına haksızlık yapmak istemiyorum. Bizi net yendiler. Buradaki mazerete sığınmak istemiyorum."

- "Lütfen 2. Lig'i angarya görmeyin"

Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çağrıda bulunan Doğan, alt liglerde bazı sıkıntılar yaşandığı ifade ederek, şunları söyledi:

"Lütfen 2. Lig'i angarya görmeyin. Türkiye'de çok şey değişti. Futbolda Süper Lig ve 1. Lig'de daha güzel ve doğru işler oluyor ama hala alt liglerde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Anadolu'da alıştık koridorlara ama İzmir'in koridorlarını TFF merak edip devre arasındaki kayıtları alsın ve kendisi açıklama yapsın. Bunu Gümüşhane'de yapsalar ben Gümüşhane'yi de kınarım. Bunlar beni üzüyor. Futbolda mutlaka birisi kazanacak. Kazanan taraf biz olmak istiyoruz ama bu ligi lütfen angarya görmesinler ve buralara da gereken önemi versinler."

Doğan, Altay maçını unutarak 10 Mayıs Perşembe günü play-off mücadelesinde deplasmanda Şanlıurfaspor ile yapacakları karşılaşmanın hazırlıklarına başladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA