Bursa'da İbrahim Yazıcı Stadı Açıldı

Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan ve Bursaspor'u şampiyon yapan merhum başkan İbrahim Yazıcı'nın adı verilen 6 bin kişilik stadın açılışı yapıldı.

Bursa'da Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan ve Bursaspor Kulübünün merhum başkanı İbrahim Yazıcı'nın adını taşıyan 6 bin kişilik stat açıldı.

İbrahim Yazıcı'nın ölümünün 5. yılında açılan statta Bursaspor’u 2009-2010 sezonunda şampiyonluğa taşıyan kadro ile A Milli Futbol Takım'da bir dönem forma giyen futbolcular gösteri maçı yaptı.

Nilüfer ilçesinde yapılan tesisin açılışında Yazıcı'nın ailesi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Başkanı Ali Ay, teknik direktörler Ertuğrul Sağlam, Yılmaz Vural ve Bursaspor Kulübü yöneticileri, İbrahim Yazıcı için hazırlanan anı köşesini gezdi.

Daha sonra düzenlenen törende konuşan merhum eski başkan Yazıcı'nın oğlu Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı, babasının isminin yüreklere yazıldığını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkür etti.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay da Yazıcı'nın Bursaspor'a şampiyonluk gibi büyük bir zafer yaşattığını söyledi. Kendilerinin de onun izinden gitmeye çalıştıklarını belirten Ay, "Çok uygun fiyatlarla o ruhu yaşamak çok önemliydi. O ruhu yaşadılar ve şampiyon yaptılar. Bugünkü futbol değerlerine baktığınızda bunu başarmak hakikaten imkansız." dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise "Bursaspor'un adını tarihe altın harflerle yazan ölümsüz başkan İbrahim Yazıcı'yı andığımız gündür bugün. Nilüferliler olarak, onun adını

bu kentte yaşatmaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle tesis hizmete açıldı. Daha sonra Bursaspor'u şampiyonluğa taşıyan oyuncularla eski milli takım oyuncuları gösteri maçı yaptı.

Teknik direktörlüğünü Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı Bursaspor'da, Mustafa Keçeli, Veli Acar, Bekir Ozan, İsmail Odabaşı, Ali Tandoğan, Yenal Tuncer, İvankov, İbrahim Öztürk, Ömer Erdoğan, Turgay Bahadır, Ozan İpek, Tuna Üzümcü, İvan Ergiç, Yavuz Özkan, Sercan Yıldırım, Pablo Batalla, Hüseyin Cimşir, Giani Krita, Sinan Kaloğlu, Gökhan Güleç, İsmail Güldüren ve Egemen Korkmaz yer aldı.

Bülent Korkmaz'ın teknik direktörlük yaptığı milli takım kadrosunda ise Rüştü Reçber, Orkun Uşak, Mert Korkmaz, Cihan Haspolatlı, Emre Aşık, Ogün Temizkanoğlu, Burhan Saatçioğlu, Serkan Özsoy, Levent Kartop, Volkan Arslan, Faruk Atalay, Ergün Penbe, Murat Erdoğan, Altan Aksoy, Engin Baytar, Hasan Kabze, Hakan Ünsal, Tuncay Şanlı ve Mustafa Kocabey forma giydi.

Karşılaşmayı Bursaspor'un şampiyon kadrosu 2-1 üstün tamamladı.

Kaynak: AA