Kumluca'da 'Hüsamettin Çetinkaya U12' Futbol Ligi Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Antalya temsilciliği ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından organize edilen "Hüsamettin Çetinkaya U12" futbol ligi, Kumluca'da başladı.

Kumluca Şehir Stadı'nda oynanacak karşılaşmalara Batı Antalya bölgesinden 10 ayrı futbol takımı katılıyor. Kumluca Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen lig maçları yaklaşık bir ay sürecek. 90 maçın oynanacağı lige, Kumluca Belediyespor, 1923 Kaşspor, Demre Belediyespor, Finike Belediyespor, Mavikentspor, Yuvaspor, Toptaşspor, Kınıkspor, 1954 Finike Gençlikspor ve Adrasanspor takımları katılıyor.

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hakan Çataltepe, 3 yıldan bu yana "Hüsamettin Çetinkaya U12" ligi maçlarına Kumluca Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığını söyledi.

Amaçlarının bölgedeki futbol alt yapısını geliştirmek, yetenekli sporcuların futbola kazandırılması olduğunu ifade eden Çataltepe, "Bu ligde ilçemizden 4 takım mücadele etmektedir. Bu ligde kaybeden takımın olmadığı, katılan tüm takımların, centilmenlik ve spor adına kazanımlar elde ettiği bir lig olmasını temenni ediyoruz. U12 liginden sonra merhum Hasyurt Belediye Başkanı Mahmut Esen'in adının verildiği U11 ligi de Kumluca'da oynanacaktır." dedi.

Kaynak: AA