Rekabetçi Spor Örgütlerinde Spor Yöneticisinin Rolü Paneli Düzenlendi

Rekabetçi Spor Örgütlerinde Spor Yöneticisinin Rolü paneli, Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Veli Onur Çelik’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Eskişehir Basket Takım Menajeri Özgün Önver ve Eskişehir Basket Takım Menajer Yardımcısı Tolga Köklen konuşmacı olarak yer aldı. Panele çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Moderatör Dr. Öğr. Üyesi Veli Onur Çelik, "Spor organizasyonları sürecinde işin mutfağında yer alan yönetici ve diğer isimler yaşanan her durumdan sorumlular. Bizler de akademik anlamda yöneticinin görev ve sorumluluklarını anlatmaya çalışmaktayız. Ancak teoride anlatılanlarla gerçek organizasyonda olanlar arasında çoğu zaman farklılıklar oluyor. Bu anlamda konuk konuşmacılarımızın tecrübelerini öğrencilerimize aktarabileceklerini umuyorum" dedi.

"Spor yöneticisinin iyi bir organizasyon yöneticisi olması gerekiyor"

Eskişehir Basket Takım Menajeri Özgün Önver, spor yöneticilerinin kendilerini her anlamda geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Önver, "Basketbolda spor yöneticisi sporcudan masadaki suya kadar neredeyse her şey ile ilgileniyor. Spor yöneticisinin iyi bir organizasyon yöneticisi olması da gerekiyor. Bunun yanı sıra spor yöneticiliği için müthiş bir sabır ve her durumda nasıl davranacağınızı bilmeniz gerekiyor. Takıma zarar vermemek adına koçu, oyuncuyu ayrı ayrı kontrol etmek büyük bir sabır ve idarecilik gerektiriyor. Hedefler hiçbir zaman bitmez. Kendinize her zaman yeni bir hedef koymalısınız" dedi.

"İletişim bizim işimizde çok önemli"

Eskişehir Basket Takım Menajer Yardımcısı Tolga Köklen ise, "Basketbolun içinden geldiğimiz ve belirli bir çevremiz olduğu için yöneticilikte çok zorlanmadık. İletişim bizim işimizde çok önemli ve bu bağlamda yabancı dil çok gerekli. Çünkü pek çok kişi ile birebir iletişim halindeyiz. İşimiz gereği çok değişik kültürlerden insanlarla bir arada oluyoruz. Dolayısıyla spor yöneticiliğinde ekip olmak, sabırlı ve anlayışlı olmak çok önemli" diye konuştu.

Kaynak: İHA