Voleybolda Sporcu Yaralanmaları Konulu Seminer Düzenlendi

Ege Üniversitesinde "Voleybolda sporcu yaralanmaları ve rehabilitasyonu" semineri düzenlendi.

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun konferans salonundaki seminerde konuşan Prof. Dr. Metin Ergün, voleybol oyuncularının oynadıkları pozisyonlara göre sporcu yaralanmalarının türünün ve oranın değişiklik gösterdiğini bildirdi.

Liberolar ve pasörlerin daha az yaralandığının gözlemlendiğini ifade eden Prof. Dr. Ergün, "Oyuncu profilini ele aldığımızda file önünün daha riskli bölge olduğu ortaya çıkıyor. Yaralanmaların üçte ikisinin el ve ayak burkulmaları ve kas yaralanmaları olduğunu görüyoruz. El ve ayak burkulmaları genellikle file önünde oynayan oyuncularda gerçekleşiyor." dedi.

Ergün, alınan tüm önlemlere rağmen yaralanmalardan yüzde yüz korunmanın mümkün olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Mental ve fiziki olarak hazır olmamak, antrenmansızlık, aşırı antrenman, yetersiz ısınma ve esnek azlığı gibi etmenler yaralanmalara davetiye çıkarıyor. Voleybol yaralanmaları hakkında yapılan çalışmalar maalesef yetersiz.

Yaralanmalara önlem almak için yaralanma hakkında bilgileri hedef gruplar üzerinde geriye doğru araştırmalar yaparak inceliyoruz. Bu araştırmalar bize korunma açısından neler yapacağımız hakkında bilgi veriyor."

Kaynak: AA