'OGM Ormanspor Adına Başarılı Bir Sezon Geçirdik'

OGM Ormanspor Kulübü Başkanı İpek: 'Orman Genel Müdürlüğünün adını başarılarımızla tüm Türkiye'ye duyurduk' 'Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etme hakkı kazanabilseydik, kendimizi çok daha başarılı görecektik. Bu sezon bizim için büyük bir tecrübe oldu'

BUĞRA ERSAVAŞ - OGM Ormanspor Kulübü Başkanı Ahmet İpek, iki sezondur kulüpleri adına ilkleri yaşadıklarını belirterek, "OGM Ormanspor adına başarılı bir sezon geçirdik." dedi.

İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüplerinin 1971 yılında kurulduğunu ve Orman Teşkilatını spor alanında başarıyla temsil ettiklerini söyledi.

OGM Ormanspor Kadın Basketbol Takımı'nın 2016-2017 sezonunda kulüpleri adına bir ilke imza atarak, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Federasyon Kupası'nı kazandıklarını vurgulayan İpek, "Kadın basketbol takımımız, 2016-2017 sezonunu yine bir ilke imza atarak şampiyon tamamladı ve Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi. Erkek basketbol takımı ise 2016-2017 sezonunda şampiyonluğu elde ederek Türkiye Basketbol 1. Ligi'ne çıktı. Futbol ve güreş branşlarında da önemli aşamalar kaydediyoruz. Orman Genel Müdürlüğünün adını başarılarımızla tüm Türkiye'ye duyurduk." diye konuştu.

İpek, kadın basketbol takımının ilk kez mücadele ettikleri Süper Lig'de sezona ligde kalma hedefiyle başladığının altını çizerek, "Kızlarımız, ilk sezonunda ligde kalmayı haftalar öncesinden garantiledi. Play-off'a kalma umutlarını ise son maça kadar taşıdı. Türkiye'yi Avrupa'da temsil etme hakkını son maçtaki yenilgiyle kaybettik." ifadelerini kullandı.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin dünyanın en zor liglerinden biri olduğunu dile getiren İpek, "Kadın takımımız, böyle güçlü bir ligi ilk sezonunda 9. sırada tamamladı. Sene başındaki ligde kalma hedefimiz, başarılı sonuçların ardından yükseldi. Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etme hakkı kazanabilseydik kendimizi çok daha başarılı görecektik. Bu sezon bizim için büyük bir tecrübe oldu." değerlendirmesinde bulundu.

- "Borçsuz, örnek bir spor kulübüyüz"

Başkan Ahmet İpek, kulüplerinin sportif başarının yanı sıra genç çocukların gelişimine de katkı sağladığını vurgulayarak, kulüpleri bünyesinde 330 lisanslı sporcu bulunduğunu bildirdi.

Basketbolda 220, futbolda 50, güreşte 60 lisanslı altyapı sporcusuna sahip olduklarını belirten İpek, şöyle devam etti:

"Kulübümüz, çalışanlarını, personel çocuklarını ve Türk gençliğini spora yönlendirerek, yarışma fırsatı sunarak önemli bir hizmet ve imkan sunmaktadır.Maçlarımızı 2017 yılında yapımı tamamlanan FIBA standartlarına uygun M. Sait Zarifoğlu Salonu'nda oynamaktayız. Bunun avantajlarını yaşadığımızı söyleyebiliriz. OGM Ormanspor, sportif faaliyetlerin yanında, sosyal faaliyetler ve modern tesisleri ile altyapıya önem veren ve çocuklarımızın, gençlerimizin spor yaparak topluma kazandırılmasına önemli katkılar sunmaktadır. Borçsuz ve örnek bir spor kulübüyüz."

İpek, sportif başarının yanı sıra sağlıklı nesiller yetiştirmeyi öncelikli hedef olarak belirlediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm çocuklara sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, doğayı, ormanı tanıtmak, sağlıklı ve ahlaklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak asli hedefimiz. Bu çalışmalar sırasında her türlü desteği veren eski genel müdürümüz İsmail Üzmez'e, şu andaki Genel Müdürümüz Bekir Karacabey'e, genel müdürlük çalışanlarına, tüm idareci, sporsever ve sponsorlara çok teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA