'Devler Ligi'nde taraftarlar gole doydu

İspanya'nın Real Madrid ve İngiltere'nin Liverpool takımlarının finale çıktığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek gol ortalamasına ulaşılan sezon yaşanıyor.

'Devler Ligi'nde 2017-18 sezonunda şu ana kadar oynanan 124 maçta 397 gol atıldı. Maç başına 3,2 gol atılan ligde, 28 dakikada bir fileler havalandırıldı.

Ligde en fazla gol (71) ise 61 ile 75. dakikalar arasında kaydedildi.

Böylece ligde 381 golün atıldığı ve 3,04 ortalamaya ulaşılan 2016-17 sezonu geride bırakıldı.

- Ronaldo, Xavi'yi geride bıraktı

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Bayern Münih ile 2-2 berabere kaldıkları yarı final rövanş mücadelesinde Şampiyonlar Ligi'ndeki 152. maçına çıktı.

Aynı zamanda ligin en golcü oyuncusu konumundaki Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde 151 kez forma giyen İspanyol futbolcu Xavi Hernandez'i geride bırakarak ikinci sıraya yerleşti.

Porto'nun kalesini koruyan Iker Casillas, 167 kezle ligin en fazla forma giyen oyuncusu konumunda bulunuyor.

- Zidane, Lippi'yi yakaladı

Real Madrid'in Fransız teknik direktörü Zinedine Zidane, bir kez daha adını Şampiyonlar Ligi tarihine yazdırdı.

Zidane, Juventus'ta görev yaptığı dönemde 1996-98 yıllarında takımına final oynatan İtalyan Marcello Lippi'den bu yana Şampiyonlar Ligi'nde üst üste üç finale çıkan ilk teknik adam olacak.

- Zidane eleme turlarında namağlup

Zinedine Zidane, göreve geldiği Ocak 2016'dan bu yana takımıyla Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 11 eleme turunda da başarılı oldu.

Son üç sezonda ikisi final olmak üzere gruplardan sonra 11 eleme turuna çıkan Zidane yönetimindeki Real Madrid, bunların tamamında rakiplerini geçmeyi başardı.

- En gollü yarı final eşleşmelerinden biri yaşandı

Liverpool'un Roma'yı 5-2 ve 2-4'lük skorlarla elediği eşleşme, 1959-60 sezonundan sonra en gollü yarı final olarak kayıtlara geçti.

Yarı finalde karşılaşan iki takım, rakip fileleri 13 kez havalandırdı.

Daha önce 1959-60 sezonunda Eintracht Frankfurt'un Rangers'ı elediği yarı final eşleşmesinde 16 gol (6-1, 6-3) atılmıştı.

- Real Madrid en son Liverpool'a kaybetti

UEFA Şampiyonlar Ligi'ni 12 kezle en fazla kazanan takım Real Madrid, turnuvanın finalinde en son mağlubiyetini Liverpool'a karşı aldı.

1980-81 sezonunda Fransa'nın başkenti Paris'te oynanan final maçına Kenny Dalglish ve Graeme Souness gibi isimlerin de yer aldığı kadrosuyla çıkan Liverpool, İspanyol ekibini 1-0 yenerek kupayı havaya kaldırdı.

Real Madrid, finallerdeki diğer iki mağlubiyetini ise 1961-62 sezonunda Benfica, 1963-64 sezonunda da Inter'e karşı aldı.

- Bayern Münih, İspanyolları geçemiyor

Müzesinde 5 UEFA Şampiyonlar Ligi kupası bulunan ve bu yıl yarı finalde Real Madrid'e kaybeden Bayern Münih, son beş sezonda eşleştiği İspanya takımlarına elenmekten kurtulamadı.

2014 ve 2018 yarı finalleri ile geçen yıl çeyrek finalde Real Madrid'i geçemeyen Bayern Münih, 2015 yarı finalinde Barcelona, 2016 yarı finalinde ise Atletico Madrid karşısında tur atlama başarısı gösteremedi.

- Liverpool, son 15 dakikada çözülüyor

Liverpool, İngiltere Premier Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 4 maçta tüm gollerini ilk 75 dakikada bulurken, son 15 dakikada ise kalesinde 6 gol gördü.

Alman teknik adam Jurgen Klopp yönetimindeki İngiltere ekibi, ligde iki hafta önce West Bromwich Albion'a, 'Devler Ligi'nde de Roma'ya iki maçta attığı toplam 9 golü 75 dakikalık bölümde buldu.

Aynı dakikalarda 9 gole karşılık 2 gol yiyen Klopp'un öğrencileri, West Bromwich Albion ve Roma ile oynadıkları üç maçın da son 15 dakikasında rakiplerinin ikişer gol atmasına engel olamadı.

Kaynak: AA